De Voorzitter aan het woord


Beste sportvrienden,

welkom op de vernieuwde website van Koninklijk Verenigd Tervuren Duisburg.

Deze club is ontstaan uit de samensmelting van de voormalige clubs ‘Koninklijk New Star Tervuren’ en ‘Voorwaarts Duisburg’. Na een heel aantal vergaderingen en veel “water bij de wijn” door beide partijen, kon het gezonde en sportieve verstand zegevieren.

Ik durf met enige trots te zeggen dat ik fier ben om van deze club voorzitter te (mogen) zijn. Ik word omringd door een geweldig bestuur en – indien mogelijk – nog geweldigere medewerkers. We zijn uitgegroeid tot een echt blauwwit front met trouwe supporters, die iedere week talrijk aanwezig zijn om onze spelers een hart onder de riem te steken.

Inmiddels bieden we twee- tot driewekelijks leerrijke ervaringen van sport, spel, teamgeest en ontspanning aan, aan maar liefst 350 jeugdspelers, die zich zowel op provinciaal als op regionaal niveau kunnen uitleven. Dit alles wordt perfect ondersteund door ons jeugdbestuur met zijn schitterende jeugdcoördinator, zijn afgevaardigden etc…

Verder zijn er nog onze Zondagreserves en de Oude Gloriën, onze Veteranenploeg. Ook wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om onze Damesploeg, die het steeds beter en beter doet, even in de verf te zetten. Daarenboven speelt er nog een ploeg –volledig bestaande uit eigen jeugd— voor onze club in 4de provinciale en ook hun wekelijkse resultaten stijgen gestaag. Ik ben er zelfs zeker van dat enkele jongens uit deze ploeg zullen doorstromen naar onze 1ste ploeg, die dit seizoen de promotie heeft afgedwongen en volgend seizoen in 1ste provinciale . Deze laatste vormt het dak van onze vereniging, waarmee we dan ook al grote successen geboekt hebben.

Een aantal seizoenen gelden speelden we de memorabele finale van de beker van Brabant tegen onze buren van Tempo Overijse, datzelfde seizoen behaalden we de titel in P2, waardoor we een seizoen lang van het voetbal in 1ste provinciale mochten proeven. Spijtig genoeg waren we hiervoor nog niet helemaal rijp, waardoor we terugkeerden naar P2. De afgelopen 6 seizoenen speelden we steeds de eindronde maar zonder succes om het dit seizoen als 2de van de reeks, achter kampioen Melsbroek, de promotie rechtstreeks te hebben afgedwongen.

Sportieve groet,

Tom V

Voorzitter van KV Tervuren-Duisburg