De Voorzitter jeugd KVTD aan het woord


Voetbal is een feest…en waar is dat feestje…hier is dat feestje!

Voetbal is emoties…en je mag ze tonen, maar leer ook hiermee om te gaan…vreugde en verdriet zullen je levenspad ook elders kruisen; vermijd haat en geweld  in woord en daad, en toon respect voor diegene die je ontmoet.

Voetbal is geen exacte wetenschap…en gelukkig maar! Geloof in eigen kunnen kan wonderen doen en met doorzettingsvermogen bereik je soms meer dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

Voetbal is vriendschap, …. en niet alleen vrienden op je Facebook profiel, maar echte vrienden voor het leven die je later als de peter van hun kind nemen, echte vrienden die je als getuige op hun trouw nemen, echte vrienden die je uit de nood helpen,…

Voetbal is sociaal zijn…waar je leert de diversiteiten van cultuur, taal, geloof, en andere waarden te appreciëren en te respecteren

Maar voetbal is vooral een spel…met als voornaamste doel een leuke tijd samen te brengen. Iedereen die aan een spel meedoet wint ook graag, maar verliezen is niet erg…aanvaard en leer uit je verlies, blijf nederig bij een overwinning.

Beste speler van KV Tervuren-Duisburg, ik hoop dat jij,  wanneer ik je binnen een paar jaar terugzie, dit over je tijd bij de jeugd van onze club zal zeggen.

Dan zal ik weten dat de inzet van al onze vrijwilligers om jou een goede en leuke jeugdopleiding te geven, geslaagd is.
En dan maakt het niet uit of je het talent van Messi, Ronaldo, of Hazard hebt of niet, je hebt dan beleefd en geleerd waar voetbal echt voor staat.

Geniet van voetbal.

Ik wens jou het allerbeste!

Lucas Cannoot
Voorzitter Jeugdwerking