Wij blijven in P1 !


KVTD heeft op de valreep het behoud kunnen afdwingen.

Na een zeer goede heenronde hebben we het in de 2de ronde iets moeilijker gehad mede door in de maanden februari en maart een 0 op 15 aan te tekenen. Hierdoor hebben we tot de laatste speeldag moeten knokken om het behoud te verzekeren. Ik (Tom Verlinden, voorzitter KVTD) wil de spelersgroep feliciteren met hun mentaliteit en focus die ze de laatste weken aan boord hebben gelegd. Een aantal weken geleden na de verliesmatch in Bierbeek, waar het er opeens heel slecht uitzag, hebben spelers, technische staf en bestuur de koppen bij elkaar gestoken. We zijn de laatste wedstrijden terug met de juiste ingesteldheid gaan spelen en dit resulteerde in een mooie 8 op 12.

De club maar ook technische staf en spelers hebben heel wat ervaring opgedaan en geleerd uit dit 1ste seizoen in P1. Aanvallend liep het zeer vlot, we zijn bij de top 3 van de meest scorende ploegen geëindigd, maar defensief staan we dan weer bij de laatste 3 wat aantal geïncasseerde doelpunten betreft. Hier moeten we volgend seizoen een beter evenwicht in vinden om niet in de problemen te komen.

 

KVTD- P1: seizoen 2018 – 2019

De P1 van volgend seizoen is een zeer aantrekkelijke maar ook zeer zware reeks. Maar liefst 4 ploegen zakken uit Nationale met kleppers als Diest, Grimbergen, Hoeilaart, Sterrebeek. Onze trainer blijft Peter Everaerts

Hieronder zijn onze uitgaande- en inkomende transfers:

Uitgaande transfers : Cillian Erkens (Dilbeek), Jens Detruyer (Dilbeek), Jens Benoot (stopt), Keelan De Nie (Moorsel), Antoine Marion (Moorsel), Alexandre Marion (?), Dimitri Meysmans (Sterrebeek)

Inkomende transfers : Kevin Hannon, Jannes Nicodeme en Emile Deneffe (allen ERC Hoeilaart), Jorge Iglesias (Melsbroek), Kasper Servranckx, Yoran Vranckx, Lennert Hendrickx, Lucas Verhaert en Marceau Bergiers (allen Tempo Overijse)

 

Ook onze KVTD-P4:

Ook onze P4 heeft er een fantastisch seizoen opzitten. Met een groot deel spelers uit eigen jeugd aangevuld met beloftevolle jongeren van de streek hebben ze dit seizoen meer dan hun streng getrokken. De meeste spelers blijven en volgend seizoen hopen we opnieuw om er een aantal naar de kern P1 te kunnen doorschuiven. De trainer zal Bart Vandenplas zijn.

 

Hieronder zijn onze uitgaande- en inkomende transfers:

Uitgaande transfers: Aerts Dino (stop), Nossin Maxime (Grez-Doiceau)

Inkomende transfers : Vandenplas Jonas (VV Houtem)

 

Onze U21P:

We zijn dit seizoen ook gestart met onze post-formatie en we willen dit project verderzetten en uitbreiden met bedoeling om onze beloftevolle jongeren klaar te stomen voor de 1ste ploeg. De trainer zal Marcel Vermeire zijn.