Trainerscursus bij KVTD


Als investering in onze jeugdopleiding heeft KVTD zich bij de voetbalbond aangeboden als ‘gastheer’ voor hun opleidingscursussen. Momenteel werd de ’trainerscursus B’ toegewezen, en u kunt dan ook elke dinsdag een groep van 10 trainers vinden op de Berg. Zij leiden eerst een training, waarvoor verschillende van onze jeugdploegen gevraagd zullen worden om aan deel te nemen, en trekken daarna ons clublokaal in voor een theoretisch deel. Deze opleiding duurt ongeveer 5 maanden. Op de foto’s kunt u de training van dinsdag 23 januari zien waaraan onze U10 ploegen deelnamen.

Door de cursus dichtbij huis te laten plaatsvinden willen we het makkelijker maken voor onze trainers om een opleiding te volgen. Dit lijkt al best goed gelukt te zijn, aangezien 3 van onze jeugdtrainers momenteel deelnemen aan deze opleiding. Deze cursus ‘B’ is trouwens alleen toegankelijk voor trainers die al in het bezit zijn van diploma ‘C’. Wij wensen onze deelnemers Kris Pluymers (trainer U10), Erwin de Pau (trainer U17) en Wesley Vanderheyden (trainer U15) heel veel succes toe!

Ook interesse om jeugdtrainer te worden? Spreek dan zeker eens vrijblijvend met Erwin of met een van de coördinatoren (David of Roger). We zijn al bezig met de planning voor het seizoen 2018-2019 en vers bloed is altijd welkom.

Wil je misschien meer weten over de verschillende opleidingen die bestaan (en wat het verschil is tussen B en C), kijk dan eens op deze site van de bond.