Terugblikken en vooruitkijken, 2019-2020


Beste spelers, ouders, supporters, medewerkers en vrijwilligers,

Het jaar 2019 is bijna ten einde terwijl het voetbalseizoen slechts halfweg is. Een gepast moment om even terug te blikken op het jaar 2019 en te kijken wat 2020 ons kan brengen.

In 2019 namen we bij de senioren afscheid van enkele clubiconen als speler. We zagen Stijn Artois de voetbalschoenen aan de haak hangen, en Fréke Wautraets en Hannes Van Roy naar onze buren van Eizer trekken. Stijn bleef niet bij de pakken zitten en, naast zijn rol als coach U12, werd in samenwerking met de club de “Stijn Artois Academie” gestart. Verder was er ook de lancering van het stickerboek wat een waar succes genoemd mag worden alsook de titel van herfstkampioen voor onze U17P die zeker het vermelden waard is.

Ook de verschillende events van de jaarlijkse BBQ tot het Stefan Noté tornooi, het Sinterklaasfeest en Pastafeest zijn een waar succes gebleken en ook hiervoor dank want zonder deze activiteiten kan een club niet overleven

Zoals in elk goed huishouden zijn er ook wat mindere momenten geweest, zo hebben we moeten afscheid nemen van Peter Everaerts, onze T1 (trainer eerste ploeg) sinds een aantal jaren. Bij de jeugd blijft de zoektocht naar gediplomeerde trainers, maar nog meer naar voldoende trainers in het algemeen, een uitdaging. En verder waren er ook nog een paar zware blessures bij enkele senior spelers, die we uiteraard allen een spoedig herstel wensen.

Al bij al kunnen we terugblikken op een succesvol 2019. En we mogen ook positief vooruitblikken op 2020, hoewel we voor heel wat uitdagingen gaan staan.

Het behoud van onze P1 moet verzekerd worden, en om met onze jeugd ook de volgende seizoenen op Provinciaal niveau mee te draaien moet er een Audit dossier ingediend worden. Dat vergt veel werk is zeker geen evidentie. Best spannend dus. We gaan opnieuw een trainerscursus organiseren, nu voor niveau B, en in maart staat het jaarlijks “Steakfestijn” op het programma dus alles bij elkaar heel wat werk op de plank!

Om af te sluiten wat nieuws “heet van de naald”: KVTD heeft begin deze week een samenwerking afgesloten met OH Leuven. Bedoeling is dat OHL de know-how van hun jeugdopleiding gaat delen met verschillende partnerclubs uit de regio. Concreet zal dit inhouden dat onze trainers bepaalde clinics kunnen gaan volgen, en we soms ook OHL trainers op onze velden gaan zien. Verder zullen we regelmatig uitgenodigd gaan worden om wedstrijden bij te wonen maar meer info hierover volgt nog in de volgende weken en maanden.

In naam van de hele club wens ik iedereen prettige feesten toe en een gezond 2020!

Tom Verlinden

Voorzitter KV Tervuren-Duisburg