Terugblik 2020 en nieuwjaarswensen


Aangezien 2020 bijna ten einde is, vroegen we aan voorzitter Tom Verlinden en jeugdvoorzitter Bas Belfi om terug te blikken alsook vooruit te kijken:

Beste leden, ouders, supporters, sympathisanten en vrijwilligers, 

Het is/was een zeer speciaal jaar door de pandemie die ons allen heel hard getroffen heeft en nog steeds treft. Verleden seizoen werd abrupt afgebroken met een 1ste lockdown; gedurende 2 maanden werden we van het veld verbannen. Gelukkig konden we in juni voor de jongsten nog gedurende een maand opnieuw ‘herstarten’ weliswaar zonder competitie.

De competities voor de seniors waren toen al lang verleden tijd en de rangschikking op het moment van lockdown bleek geldig voor promotie of degradatie. Onze P1 vertoefde ondertussen al in veilige wateren dus was er geen directe impact op de sportieve ambities die er heersen binnen de club.

Het huidig seizoen begon met een valse start maar kon dan toch met 2 weken vertraging van start gaan, maar het geluk was van korte duur: Na amper 5 wedstrijden gingen de deuren opnieuw op slot en werden we verplicht om alle competities te staken tot nader order.

Onlangs kwam Voetbal Vlaanderen met wat positief nieuws omtrent een mogelijke heropstart in de maand februari maar het blijft koffiedik kijken waar we naartoe gaan en wat ons de volgende weken nog te wachten staat… afwachten dus.

Financieel zwemmen we hierdoor ondertussen in woelig water, alhoewel het nog verre van storm is, vanwege een enorm verlies aan inkomsten over de 2 lockdowns terwijl een groot deel van onze vaste kosten gewoon zijn blijven doorlopen. Kantines gingen verplicht op slot, activiteiten mochten niet doorgaan, het Stefan Noté tornooi werd afgelast, ons jaarlijks pastafestijn ging niet door om nog niet te spreken over onze jaarlijkse grote BBQ tijdens de Duisburgse feesten… Allemaal inkomsten die we zijn misgelopen door het verdomde virus.

Als club (bestuur, medewerkers, trainers, coördinatoren, spelers, etc.) hebben we de afgelopen maanden meerdere keren onze veerkracht getoond! Ik ga ervan uit dat dit nu ook niet anders zal zijn, al wordt het elke keer lastiger.

Ik wil jullie uit naam van het bestuur en de club uiteraard een fijn eindejaar toewensen en ben er van overtuigd dat 2021 voor ons allen een beter jaar zal worden. Laten we positief vooruitkijken!

Gelukkig Nieuwjaar alvast!

Tom Verlinden – voorzitter KVTD

Beste allen,

Dat het een raar en vervelend jaar was hoef ik denk ik niet nog eens te zeggen… Tom sprak al over de impact die het op onze club had en heeft. Liever kijk ik eens terug naar wat we in 2020 WEL gedaan en bereikt hebben. Er is immers genoeg om trots op te zijn:

  • 2-sterren label: We zouden bijna vergeten dat we ook weer succesvol de audit van Double Pass hebben doorstaan en ons 2-sterren label (kwaliteit jeugdopleiding) hebben behouden. Dit is belangrijk omdat we hiermee op Provinciaal niveau mogen uitkomen. 2 sterren is voor KVTD op dit moment het maximaal haalbare, er zijn niet veel clubs in onze omgeving die ook 2 sterren hebben, we mogen er dus echt trots op zijn!
  • Herstart in juni: Het was niet evident om na de lockdown weer te gaan trainen. De Covid-zorgen waren nog volop aanwezig. Toch wilden we als club graag weer onze jeugd de mogelijkheid geven elkaar te zien en samen te sporten. Ik ben nog steeds blij dat het ons in juni gelukt is de hele maand te blijven trainen en dat we erna ook nog een Zomerkamp hebben kunnen organiseren. Nogmaals dank aan iedereen die het mogelijk gemaakt heeft!
  • Actie voor het goede doel: Tijdens Covid konden we niet ‘fysiek’ een match spelen, maar we deden het wel ‘virtueel’. Samen met de andere ‘P1’ clubs zetten we een unieke actie op en versloegen we ‘FC Covid-19’. We verzamelden hiermee 8104 Euro voor het goede doel, en lieten ons als provinciale clubs van onze beste kant zien. KVTD was een van de clubs met de meeste donaties! Een lichtpunt in die donkere periode. En de samenwerking bleef niet tot die ene actie beperkt: Nog steeds hebben we via ‘P1 United’ een goede band met de andere clubs en wisselen we regelmatig informatie en adviezen uit. Samen staan we sterker!
  • Opknapwerken tijdens lockdown: Wat ik ook graag nog eens onder de aandacht wil brengen is het schitterende werk dat Alex en Robert tijdens de lockdown hebben gedaan. De kleedkamers op ons terrein Schonenboomstraat zagen nog nooit zo mooi uit. Hopelijk kunnen we ze snel weer gaan gebruiken!
  • Migratie naar PSD: Op administratief en organisatorisch vlak maakten we ook een grote sprong vooruit door de ingebruikname van ProSoccerData als ons platform voor clubmanagement & communicatie. De migratie heeft vele uren werk gekost en maakt ons klaar voor de toekomst! (Eric, bedankt!)
  • Paella actie: Onze feesten konden niet doorgaan, maar we zijn niet stil gaan zitten en hebben naar alternatieven gezocht. Zo werd in oktober een paella takeway actie mogelijk gemaakt, en wat een succes was dat! Nogmaals dank aan alle medewerkers en aan alle ‘eters’!
  • Blijven doortrainen onder- en middenbouw: We hebben in seizoen 2020-21 twee weken volledig stilgelegen (tijdens de Herfstvakantie), maar hebben erna voor de onder- en middenbouw de draad weer opgepakt. Waar andere clubs vaak slechts 1x trainen (of helemaal niet), hebben wij geprobeerd zoveel mogelijk een volledig programma te blijven aanbieden, om zo onze spelers te ondersteunen. Ik ben er heel trots op dat ons dit (in grote mate) gelukt is en wil graag nogmaals alle trainers hiervoor bedanken. Ik hoop dat we snel ook weer voor de oudere spelers meer kunnen gaan organiseren.
  • Ouderraad: En als laatste punt wil ik ook graag het oprichten van de ouderraad noemen. Dit ‘orgaan’ bestond nog niet binnen KVTD en ik ben zeer blij dat we nu met 6 ouders van start zijn gegaan. Dit zal zeker een goed mechanisme gaan zijn om de verbondenheid en wisselwerking binnen de club verder te verbeteren.

Als je het zo bekijkt is het een hele lijst vol met positieve punten, vinden jullie ook niet? Zoals Tom ook zei: We hebben als club zeker onze veerkracht getoond! Ik wil daarvoor graag (nogmaals) iedereen bedanken, zowel de vrijwilligers/medewerkers die zich voor de club inzetten als ook de spelers en ouders uiteraard die hun betrokkenheid bij, en vertrouwen in, de club getoond hebben. We hebben zo aan een zeer stevige basis gewerkt om 2021 vol vertrouwen tegemoet te gaan!

Ik wens iedereen een fijn en rustig eindejaar toe, en ik kijk uit naar een hopelijk ‘normaler’ 2021. De beste wensen alvast!

Bas Belfi – jeugdvoorzitter KVTD