Start seizoen en techniektraining


Het nieuwe seizoen is gestart: De eerste competitierondes liggen alweer achter ons! We mogen terugkijken op een drukke maar gelukkig ook succesvolle periode. Zo was ons toernooi een groot succes met veel deelnemende teams en bezoekers, en hebben we ook veel nieuwe leden mogen verwelkomen bij de club. In sommige gevallen moeten we momenteel zelfs leden weigeren wat we niet graag doen, maar we moeten uiteraard wel opletten dat onze teams niet te groot worden. Ik denk dat we het vooral als compliment mogen zien voor onze jeugdwerking en voor de aantrekkingskracht van onze club! Qua administratie kan het soms wel wat moeilijk zijn in deze periode om alles bij te benen; vergeet niet dat onze medewerkers ook slechts vrijwilligers zijn en enorme moeite doen om alles goed te regelen voor iedereen. Ik maak dan ook nog eens gebruik van deze kans om iedereen te bedanken voor al het harde werk!

Vanaf komend weekend starten we ook met iets nieuws: Op zondag zullen onze provinciale ploegen (vanaf U10 tot en met U17) namelijk een 2-wekelijkse, extra techniektraining gaan volgen. We informeerden jullie hier al eerder over en we namen de kostprijs hiervan ook mee in het lidgeld. Voor deze sessies werken we samen met een externe partner, Football2Be, waarvan de coaches, samen met onze opleiders, de training zullen begeleiden. Aangezien techniektraining vaak wat intensiever is dan een normale training, zullen deze sessies slechts 1 uur duren. We kijken ernaar uit en zijn er trots op dat we dit nu ook binnen onze jeugdopleiding kunnen aanbieden. Zo zetten we wederom een stap vooruit!

De techniektraining is dus onderdeel van onze opleiding en, hoewel de organisatie in handen is van Football2Be, zal het goed afgestemd worden met onze ‘normale’ training. Roger, TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) van onze club, zegt er het volgende over:

“Door extra te trainen zullen onze spelers nog meer vooruitgaan. We wilden al eerder extra training sessies organiseren maar dit bleek vaak moeilijk te zijn door gebrek aan ruimte of gebrek aan trainers. Dit seizoen kunnen we echter gebruik maken van enkele vrije uren op de zondagen en hebben we met de mensen van Football2Be de handen ineen kunnen slaan om extra techniektraining te gaan organiseren. De coaches van F2B hebben veel ervaring en zijn ook allemaal gediplomeerd; het is een goede kans voor ons als club en opleiding om hun expertise erbij te halen en tevens zal het ook interessant zijn voor onze eigen opleiders om er nieuwe inspiratie uit te kunnen halen.”

Ook vanuit Football2Be wordt er enthousiast naar de samenwerking uitgekeken. We vroegen mede-oprichter Benoît Ladrière ernaar:

“Samen met Fred Farin heb ik Football2Be opgericht om jonge spelers kwalitatieve voetbaltraining aan te bieden. Fred en ik hebben zelf op hoog niveau gespeeld en we willen graag onze kennis en ervaring gebruiken om jeugdspelers beter te laten voetballen. We organiseren vanuit F2B stages en trainingen, en zijn erg blij met de samenwerking met KV Tervuren-Duisburg. Toen de club ons vroeg om op zondagen deze techniektrainingen te helpen organiseren, waren we meteen enthousiast. We weten dat KVTD een goede jeugdwerking heeft en het is zeer tof dat we daar nu ons steentje aan kunnen bijdragen.”

Voor de betreffende ploegen zult u de sessies in de PSD kalender zien staan onder de noemer ‘Blue & White Line traject’. De middenbouw zal trainen van 10.00-11.00 en de bovenbouw van 11.00-12.00. We wensen alle spelers alvast veel succes en plezier hiermee. Uiteraard zullen we binnen de jeugdwerking en samen met F2B het goed gaan opvolgen en blijven afstemmen / evalueren.

Heeft u hier vragen of opmerkingen over, laat het gerust vinden. U kunt me altijd via PSD contacteren door een bericht te sturen naar Bas Belfi.

#ForzaKVTD

Bas Belfi, jeugdvoorzitter KV Tervuren-Duisburg