Seizoen 2019-20: Terugblikken en vooruitkijken


Beste leden, medewerkers en sympathisanten,

Voetbal heeft zeker geen prioriteit in deze periode; het KVTD-clubleven ligt voor een groot stuk stil. Uiteraard willen we wel graag de betrokkenheid van iedereen bij KVTD behouden, en zullen via regelmatige updates jullie van allerlei relevante zaken op de hoogte houden. In deze eerste brief kijk ik, in mijn rol als voorzitter, alvast eens terug maar ook vooruit:

Allereerst de vroegtijdige stopzetting van de competities. Spijtig, maar zondermeer de correcte beslissing. Ik heb nog niemand gehoord die daar anders over denkt. Het seizoen was hierdoor korter dan gewenst, maar ik denk dat we op sportief vlak toch met enige fierheid terug kunnen kijken:

  • De jeugdploegen hebben onder leiding van onze fantastische technische staf op alle niveaus een mooi seizoen beleefd. We hebben overal progressie kunnen zien, met als uitschieters de wintertitel van onze U17P en een zeer mooie 2e plaats van onze U21.
  • Verder hebben we met het oog op de toekomst ook een zeer goed resultaat behaald, met een positieve uitslag van de recente audit. Hierdoor zijn we weer voor de komende jaren van ons ‘2 sterren’ label verzekerd, waardoor we (naar wens en ambitie) als een van de weinige clubs in onze regio op provinciaal niveau mogen blijven uitkomen. Nogmaals proficiat aan iedereen die aan de audit meegewerkt heeft!
  • Bij de senioren kon onze P1 zich voor het derde seizoen op rij handhaven in de sterke 1e provinciale reeks. Onze ambities lagen wat hoger dan de uiteindelijke 9e plaats; het was dan ook een seizoen met ups en downs. Toch mogen we uiteindelijk tevreden zijn. Ook de P4 kende een wisselvallig seizoen, en eindigde als tiende. Een positieve uitschieter waren onze Dames die zeer knap tweede werden. Proficiat aan de ploeg en begeleiding!

We hopen dat we in mei of juni nog eens een paar keer het veld op kunnen, om zo toch nog met wat sportieve inspanning en plezier het seizoen af te sluiten. We zijn hiervoor uiteraard afhankelijk van de officiële richtlijnen en maatregelen, en zullen het nieuws goed in de gaten houden. Ik wil toch alvast iedereen hartelijk bedanken die zich wederom voor de club ingezet heeft: al onze vrijwilligers en ook de sportief verantwoordelijken. Daarnaast ook dank aan alle bestuursleden; ook dit zijn vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor de club, elk op zijn specifieke domein. In al mijn jaren bij de club heb ik zo’n bestuur nog nooit gezien! Het is een plezier ermee samen te werken.

We zijn uiteraard ook al bezig met seizoen 2020-21. Laten we vooral hoopvol en positief zijn, en vertrouwen hebben dat ondanks de huidige onzekerheid we weer van onze voetbalsport kunnen gaan genieten. Op technisch vlak gaat Dirk Verboom de TVJO rol van Erwin Meheus overnemen, en samen met Dirk zijn we al druk bezig met de plannen voor het nieuwe seizoen. Hierover zal op een later tijdstip meer informatie volgen. We zullen uiteraard ook nog op gepaste wijze van Erwin afscheid gaan nemen, maar bij deze toch alvast een groot woord van dank voor al het werk dat hij de afgelopen jaren in de club gestoken heeft!

Voor de club is de huidige situatie zeker wel een aderlating, immers missen we belangrijke inkomsten zoals van het Paaskamp, het steakfestijn, de wekelijkse inkom- en kantine-omzetten, en ook de inkomsten van het EK2020 (groot scherm in Tervuren). Daarnaast beleven veel van onze partners en sponsors ook een moeilijke tijd. We zijn voor een groot stuk van de steun van onze sponsors afhankelijk, en hopen dan ook dat deze samenwerkingen zoveel mogelijk door zullen kunnen blijven gaan. Op dit moment telt vooral de goede gezondheid van ons allen uiteraard; de rest komt later wel weer. Laten we elkaar in ieder geval blijven helpen: samen zitten we in de huidige situatie, en samen kunnen we er ook weer uit komen!

Bij ‘samen’ hoort natuurlijk ook de gemeente als belangrijke partner. Onze wens is wederom om aan meer speeltijd op het veld van Diependal te komen, we kijken ook uit naar de modernisering van ons complex op de Berg van Termunt en hopen verder dat ook op de Schonenboomstraat wat renovatiewerk zal plaatsvinden… Tegelijkertijd weten we dat de gemeente druk bezig is met de ontwikkeling van het militair domein, waar de tennis-, golf- en nu ook hockeyfaciliteiten uitgebaat zullen worden. Kortom; de gemeente heeft genoeg te doen. We blijven in ieder geval aan de bel trekken om te zorgen dat de belangen van KVTD hoog op de prioriteitenlijst blijven staan.

Ik sluit af met iedereen een goede gezondheid te wensen. Dat is immers het belangrijkste momenteel. De curve lijkt de goede kant op te gaan, en men spreekt over versoepeling van de maatregelen in mei. Zoals gezegd: We zullen dit uiteraard goed opvolgen, en bekijken welke sportieve mogelijkheden we eventueel nog kunnen gaan aanbieden. We blijven jullie op de hoogte houden!

Vriendelijke groet,

Tom Verlinden

Voorzitter KV Tervuren-Duisburg