P1 doet goede zaken: 3-1 winst.


Zondag 21 januari, de eerste thuismatch van 2018 van onze KVTD P1. We maakten van de gelegenheid gebruik om van tevoren onze nieuwjaarsreceptie te organiseren voor onze trainers, afgevaardigden en overige vrijwilligers. Het was een toffe bijeenkomst waarin jeugdvoorzitter Tom Spooren iedereen dankte voor al het harde werk en inzet voor de club.

We hadden ook onze U6 en U7 spelers uitgenodigd om samen met de P1 het veld op te lopen. Het is niet altijd makkelijk om hiervoor tijd vrij te maken op een zondag, maar voor onze jongste spelers is dit een tof moment en gelukkig waren een aantal spelers beschikbaar voor deze oploop-actie. Aangevuld met enkele aanwezige jeugdspelers van andere ploegen, werd de actie een succes zoals op de foto te zien is. Erna namen onze jeugdspelers hun plek in achter het doel om fanatiek onze doelman Jakob Waite te kunnen steunen.

KVTD begon goed aan de match en kwam na een 20-tal minuten op 1-0 via Gewillig. Daarna zakte het spel van onze P1 wat weg, en werd tegenstander Linden steeds sterker. Na een overtreding in onze box kreeg Linden een terechte penalty en kon zo de 1-1 aantekenen. KVTD zat in de problemen, maar gelukkig was doelman Waite in vorm en kon hij de schade beperkt houden: 1-1 bij rust.

Na rust was het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde, maar langzaamaan kon KVTD weer wat meer overwicht krijgen. Uiteindelijk zou onze spits Alexandre Marion nog 2x scoren waardoor KVTD dus met een 3-1 overwinning de 3 punten in eigen huis hield. Hierdoor klimt de P1 van de 8e naar de 5e plek in de ranking.

Proficiat mannen! En dank aan alle (jeugd)leden voor hun steun!

Zie ook het krantenknipsel op onze Facebook pagina.

 

Volgende match is volgende week zondag (28 januari) om 15 uur bij onze ‘buur’ Bertem-Leefdaal.