De balans na de heenronde voor KVTD-A


Bericht P2Voor het eerst in het bestaan van KVTD spelen we in een reeks van 18 ploegen, met dus 34 wedstrijden. Dit houdt in dat er in de heenronde 2 midweek competitie wedstrijden worden gespeeld. Het wordt dus een lange en zware competitie, die van start gaat op 27 augustus 2016 en pas eindigt op 21 mei 2017. Tel daar beker- en oefenwedstrijden bij en we zitten al snel aan een seizoen van meer dan 45 wedstrijden…..

We gaan niet verdoezelen dat we zelf de lat hoog gelegd hebben dit seizoen, nadat we de vorige campagne afgesloten hebben op één puntje van de promovendus en adem tekort hadden om nog een degelijke prestatie neer te zetten in de eindronde.

De voorbereiding en de start van dit seizoen was er echter ééntje om snel te vergeten; voetballen kunnen we, maar basisconditie, groepsdynamiek en resultaten bleven achterwege, zodat al na een eerste evaluatie beslist werd om de trainer te ontslaan en opnieuw te gaan samen werken met Laurent Dricot, die vorig jaar op een haar na de eerste plaats en het daaraan verbonden ticket voor eerste provinciale aan zijn neus zag voorbijgaan.

De nieuwe start was veelbelovend, het zelfvertrouwen van spelers en sportieve Staf nam toe, de goede wedstrijden stapelden zich op en scoren ging bijna blindelings. Alleen kan en kon onze klassering niet verdoezelen dat we teveel goals incasseerden en dat wordt dus een cruciaal en bepalend gegeven voor het verdere verloop van de competitie en het uiteindelijk eindresultaat.

Dit voetbalseizoen wordt er geen eindronde gespeeld, maar zullen er naast de kampioenstitel nog een aantal bijkomende stijgers zijn na de herschikking van de Provinciale en Nationale afdelingen door de KBVB.

Ondertussen zijn we weggezakt naar de 7ste plaats in de rangschikking; er zal dus hard gewerkt moeten worden om het beoogde doel te concretiseren.   Ondanks de huidige klassering, de mindere prestaties en tegenvallende resultaten van de laatste wedstrijden blijft KVTD geloven in de promotie en steken we onze ambities om volgend seizoen in 1ste provinciale uit te komen niet onder stoelen of banken. De Club is er klaar voor, de nodige omkadering is aanwezig, de sportieve cel en het Bestuur heeft er alles aan gedaan om een groep te maken die dit niveau aankan. Het antwoord en de sportieve resultaten moeten nu komen vanuit de spelersgroep. We kijken dus met zijn allen hoopvol en reikhalzend uit naar het eindresultaat dat bepalend kan zijn voor de toekomstige sportieve ambities van uw geliefkoosde voetbalvereniging.