“Lucas aan het woord”: Seizoen 2019-20


Bij aanvang van het seizoen laat onze jeugdvoorzitter Lucas Cannoot zijn licht nog eens schijnen over de prioriteiten en doelen van onze jeugdwerking.

Zoals sommigen misschien weten is Lucas momenteel tijdelijk actief in Afrika (Rwanda) om daar namens ’the Center for Global Sports’ een nationaal sportprogramma op te zetten. Hij wilde zijn betrokkenheid bij KVTD echter niet stopzetten, en is van op afstand nog steeds beschikbaar met raad en daad. Een geluk voor onze club dat zijn ervaring en kennis zo behouden blijft!

Zijn boodschap voor dit nieuwe seizoen:

Alhoewel ik op dit ogenblik ver van jullie ben en jullie me dus niet ‘zien’ ben ik toch wel ‘aanwezig’ op de club. Het nieuwe seizoen is gestart en ik ben ervan overtuigd dat iedereen weer zijn beste beentje gaat voorzetten.

Onze jeugdwerking gaat verder op de ingeslagen weg en we zijn blij weer wat meer diploma’s onder onze opleiders te hebben. Winnen is natuurlijk plezant, maar opleiden blijft en wordt steeds meer ons grote motto. De start van onze Stijn Artois Academie is in dat kader ook iets om écht naar uit te kijken omdat het de poort naar eerste voetbalstapjes nog méér openzet.

Ik wens iedereen een fijn en leerrijk seizoen toe en hoop dat jullie mét mij ervan overtuigd zijn dat winnen een gevolg moet zijn van goed opleiden en nooit een doel op zich mag worden.

Hopelijk tot binnenkort weer eens!
Lucas Cannoot, voorzitter KVTD jeugdwerking