KVTD doet mee met unieke ‘P1’ actie tegen Corona – jullie steun is nodig!


KVTD doet mee met een unieke actie: voor het eerst bundelen alle 1e provinciale clubs van Vlaams-Brabant hun krachten om in deze Corona periode een actie voor het goede doel op te zetten.

Meedoen aan de actie kan via deze link.

Namens KVTD heeft onze communicatieman Bas Belfi aan de actie meegewerkt, hij legt er wat meer over uit:

“Het begon met een initiatief van Sporting Kampenhout die alle clubs uitnodigde om eens mee te denken over een mogelijke gezamenlijke actie. We hebben inmiddels 3 calls gehad met alle clubs (en Digital Scouting, als partner van de P1) waarin het verhaal steeds meer vorm kreeg. Die gesprekken verliepen steeds heel tof: iedereen denkt en doet mee. Normaal spreken de clubs nooit echt onderling met elkaar, maar dit smaakt zeker naar meer.”

“Als clubs hebben we het momenteel niet makkelijk, alle inkomsten zijn namelijk weggevallen en de toekomst is onzeker. Toch wilden we onze eigen zorgen even opzijzetten, en ons vooral inzetten voor een goed doel. Al snel werden we het eens om de G-sport te ondersteunen. Mensen met een beperking hebben het momenteel niet makkelijk, en komen wat minder in het nieuws dan andere groepen. Wij denken dat zij een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ook sluit de G-sport goed aan op onze eigen activiteiten aan uiteraard.”

“We gaan nu een virtuele match spelen met een soort van P1 all-star ploeg. De aftrap is op 1 mei, en het eindsignaal zal op 31 mei klinken. In de heenronde werden we verrast door de kracht van de tegenstander, FC COVID-19, en verloren we met 0-5. Maar nu zijn we beter voorbereid en zijn we klaar voor revanche!

“Mensen kunnen de actie steunen door ‘tickets’ te kopen voor 5 Euro per stuk. Onze ploeg heeft ons beloofd per 250 verkochte tickets een goal te maken, en we hebben dus 6 goals nodig om de tegenstander te verslaan. Het zal een toffe actie gaan worden, om samen met onze fans voor die 6 goals te gaan zorgen!”

“Door mee te doen met de actie kunnen onze fans dus de einduitslag bepalen, en steunen ze het goede doel. Ook gaan we 20 ‘P1’ abonnementen verloten. Dit is ook echt uniek, want alle 17 clubs hebben afgesproken dat zo’n abonnement toegang zal geven tot matchen bij elke club. Zo kunnen de winnaars dus volgend seizoen door heel Vlaams-Brabant matchen gaan bezoeken”.

We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk KVTD leden, medewerkers, ouders en fans deze actie gaan steunen. Hou zeker ook onze social media kanalen in de gaten voor een actuele stand van de actie!

Ga nu naar de actiepagina om mee te doen!

Bedankt alvast.