KVTD in het nieuws – situatie terrein Berg van Termunt


U heeft wellicht berichten over onze club in het nieuws gezien met betrekking tot onze site Berg van Termunt. Zoals u weet maakten wij gebruik van 3 terreinen: Diependal, Schonenboom en Berg van Termunt. Op ‘de berg’ ligt onze meeste historie; KVTD heeft er heel lang gespeeld en het is een zeer mooie en unieke locatie. Echter, de accommodatie is ook zeer verouderd. Onze voorzitter Tom Verlinden omschreef de situatie perfect in het HLN artikel dat gisteren online geplaatst werd:

“De site Berg van Termunt is té afgeleefd en is bovendien provinciaal voetbal onwaardig”, zegt voorzitter Tom Verlinden. “Vier jaar geleden werden prachtige plannen voor de site voorgesteld, maar vandaag is er nog niets gebeurd en het ziet ernaar uit dat er ook niet snel iets zal gebeuren. We schaamden ons zo hard om andere ploegen te ontvangen in de afgeleefde kleedkamers en bovendien liepen de energiekosten enorm hoog op door de slechte isolatie waardoor er voor ons niets anders op zat dan de site te verlaten.”

Ledenstop

Maar daarmee bezorgt de club zichzelf heel wat kopzorgen, beseft de voorzitter maar al te goed. “Want op de site in de Schonenboomstraat in Duisburg beschikken we over slechts één kunstgrasveld, terwijl we 350 actieve leden tellen”, aldus nog Verlinden. “Daardoor kampen we met plaatsgebrek en moesten we schuiven met de trainingen. Sommige ploegen trainen daardoor eigenlijk te weinig en op onze jeugdacademie, waarin we kindjes een eerste keer willen laten proeven van het voetbal zonder meteen lid te moeten worden. We hebben zelfs al een ledenstop moeten invoeren. Tien à vijftien kinderen staan op een wachtlijst. Als club is het echter pijnlijk om tegen kinderen uit het eigen dorp te moeten zeggen dat ze hun voetbalschoenen in de omliggende gemeenten moeten aantrekken, maar we hebben geen andere keus.”

Bron: https://www.hln.be/tervuren/afgeleefd-en-provinciaal-voetbal-onwaardig-kv-tervuren-duisburg-verlaat-site-berg-van-termunt-na-getalm-gemeente~a7f64e45/

In afwachting van een reactie van de gemeente zullen we dus al onze activiteiten organiseren op de velden van Diependal en Schonenboom. Als bestuur en medewerkers doen we er uiteraard alles aan om onze werking zo goed mogelijk door te laten gaan. Graag uw begrip voor de situatie als het eens niet helemaal lukt zoals we zouden willen. We zitten aan de limiet van onze capaciteit en zullen de gemeente nodig hebben om met plannen te komen om aan de groeiende vraag naar sport in het algemeen, en voetbal in het bijzonder, in Tervuren te kunnen blijven voldoen.

Mocht u hierover vragen of zorgen hebben, contacteer ons gerust.

We staan uiteraard in contact met de gemeente en zullen op de achtergrond de discussies voortzetten. U kunt erop rekenen dat we wanneer nodig en wanneer mogelijk u blijven updaten.

Sportieve groet,

KVTD bestuur