“Lucas aan het woord”: oktober 2018


De eerste weken van seizoen 2018-19 liggen inmiddels achter ons; een goed moment om van onze jeugdvoorzitter, Lucas Cannoot, te horen waar hij momenteel aan denkt en mee bezig is:

“Dag allen,

we zijn het nieuwe seizoen ingevlogen en zijn druk bezig met verschillende projecten. Ik deel graag de volgende gedachten & updates met jullie:

1- Info-avond

Welbedankt aan al degenen die zich de moeite getroost hebben naar de info-avond te komen en welbedankt ook voor jullie vele blijken van waardering en sympathie achteraf.

Ik ben blij te horen dat de boodschap goed en duidelijk is overgekomen en dat jullie onze visie en doelstelling plus de manier waarop we die willen bewerkstelligen goed hebben begrepen én vooral ook op prijs hebben weten te stellen.

Spijtig voor al degenen die er niet waren, maar de afwezigen hebben steeds ongelijk en dus achteraf komen zeggen van “we wisten dat niet” of “dat is nooit meegedeeld” zal geen steek meer houden. Ik ben daar zeer pragmatisch in.

We hebben ons opleidingsplan inmiddels ook online staan, dus ik kan zeker adviseren het (nog) eens te bekijken voor een goed begrip van de opleidingsfilosofie bij KVTD.

2- Postformatie KVTD

Om de synergie mét en doorstroming naar onze seniores vanuit onze eigen jeugdploegen te optimaliseren heeft KVTD nog een grote inspanning geleverd, waarvoor mijn dank. Na van de club (met véél enthousiasme) groen licht te hebben gekregen heb ik een bijkomende coach aangeworven voor de cel Postformatie. Met plezier stel ik jullie dan ook Farid Benfredj voor.

Hij heeft als speler een verleden in Sporting Charleroi, is bezitter van een UEFA B trainersdiploma en is sinds enkele jaren opleider/coach op interprovinciaal en IRIS niveau. Hij wordt/is de verantwoordelijke coach voor onze postformatie in een cel waar hij nauw gaat samenwerken met de trainers van U21, P4 en P1 en dit onder mijn algemene verantwoordelijkheid.

Deze cel gaat om de 2 of 3 weken een oefensessie hebben plus trachten we iedere maand een oefenmatch te organiseren tegen tegenstanders met een toegevoegde sportieve waarde. Spelers voor postformatie sessies worden gehaald uit de kernen vanaf U17 tot en met P1. Een speler die bij oproeping zonder verwittigen en/of zonder geldige reden niet komt opdagen komt achteraf niet meer in aanmerking voor selectie. De sessies postformatie zijn bedoeld voor onze “high potentials” om hen te helpen nog sneller een opstap naar een hoger niveau te kunnen maken. De sessies zijn gericht op specifieke tactische overwegingen qua positiespel, looplijnen, dekking, soorten pressing e.a. en dat voor de verschillende linies en zones. In geen enkel geval kunnen zij aanleiding geven tot overbelasting.

De eerste sessie vindt plaats op woensdag 24 oktober op het veld waar onze P1 speelt, Berg van Termunt, van 19h30 tot 21h00. Een eertse wedstrijd zal plaatsvinden op 7 november op een nog nader mee te delen uur en plaats en dit heel waarschijnlijk tegen de U19 van Tempo Overijse. Onze coach U21 zal de uitnodigingen voor de eerste sessie versturen rond 15 oktober. De eerste uitnodigingen omvatten 15 spelers en 2 doelmannen: een lijst opgemaakt door onze coaches U21, P4 en P1 in samenwerking met onze TD en sportief verantwoordelijke P4.

Vanaf de opstart wordt het laten afvloeien en / of bijvoegen van spelers de bevoegdheid van de postformatie-coach (in samenspraak met zijn collega’s ploeg-coaches) en dat onder mijn finaal beslissingsrecht. Dit is een voor onze jeugddoorstroming zéér belangrijk initiatief vanwege het bestuur van KVTD. Ik hoop dat jullie het weten op prijs te stellen.

Sportieve groeten en tot binnenkort rond één van de velden!”

Lucas Cannoot
Voorzitter Jeugdopleiding KVTD