Jeugdspelers langs de lijn bij de Eerste ploeg


Na hun eigen match tegen Veltem in de middag gingen U10 spelers Tabe, Max en Stijn ‘s-avonds naar de eerste thuismatch kijken van de P1 ploeg. Stijn zijn broer Ralph, speler van de U12, ging ook mee. Het werd een hele leuke avond want er werd met 3-1 gewonnen, en erna was het helemaal super want ze konden op de foto met enkele spelers en er was ook nog een ‘disco’ onder leiding van DJ Loïc.

De jongens waren het erover eens dat Stijn Artois (Eerste ploeg spits en U12 jeugdtrainer) hun favoriete speler is. Ze vonden de match leuk omdat er veel goals waren maar (helaas) ook veel overtredingen. Wat vooral opviel was de nummer 17 van Hoegaarden. Ze vonden hem nogal een ‘komediant’.

Ze waren het er ook over eens dat we een goede ploeg hebben, want ze denken dat we als 3e kunnen eindigen. En Tabe denkt zelfs als 2e. Stiekem hopen ze alle drie zelfs op een kampioenschap.

Bovendien hebben ze er zelf ook nog iets van opgestoken. Tabe heeft op zijn collega keeper gelet en zag hem veel praten en/of roepen en ook veel uitkomen om zijn verdedigers te helpen. Stijn heeft gemerkt dat je als speler veel moet lopen, vaak ook zonder de bal. En Max heeft gezien dat ook aanvallers regelmatig terug moeten komen om verdedigend te helpen, waarbij Tabe plagend zegt dat hij ook meer moet passen…

Kortom: de jongens vonden het heel erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Namens Tabe, Max en Stijn: veel succes nog dit seizoen, ga zo door!

 

Een verslag van Mark de Jong, papa van Stijn (speler U10)