Interview van Peter (Everaerts) trainer van onze Eerste ploeg


Wat zijn uw eerste impressies (indrukken) van jouw team na deze vriendschappelijke en cup wedstrijden en juist voor het begin van het kampioenschap?

Er loopt heel wat (jong) talent rond in deze groep waarmee het heel leuk werken is.

De beker  – en vriendschappelijke wedstrijden hebben we gebruikt om iedereen aan het werk te zien . Het is nu duidelijk wie er in aanmerking komt om te starten aan de competitie en wie er meer tijd nodig heeft om die stap te zetten.

Wat zijn de objectieven voor dit kampioenschap ?

De club heeft een aantal jaren serieus wat inspanningen geleverd om terug in P1 te kunnen spelen , het  is dus zeker de bedoeling om er nu te blijven. Het vertrouwen is groot  omdat er zoveel kwaliteit in de groep zit. Als we onze start niet missen  , kunnen we  hopelijk een rustig eerste  seizoen spelen.

Welke ploegen zijn de favorieten in dit kampioenschap en waarom?

De ploegen die volgens mij aanspraak maken ??  Aarschot , Betekom en  Bierbeek zijn er volgens mij zeker bij. De ervaring  en de kwaliteit van hun spelers is een pluspunt. Neem daar dan nog een ploeg of 2 bij die boven zichzelf uitstijgen ( zoals Veltem verleden jaar ) en dan weet je dat er interessante wedstrijden aankomen.

Wat moet jij nog verbeteren voor het begin van het kampioenschap?

Elke trainersstaf blijft  werkpunten hebben , een heel jaar door. Efficiëntie was niet ons sterkste punt tijdens de voorbereiding , het aantal kansen dat we bijeen gevoetbald  hebben , hebben we niet omgezet in doelpunten. Als we op dat vlak een stap vooruit zetten , gaan de supporters niet veel keer een 0-0 zien dit seizoen !

Wat zijn de belangrijkste sterke punten van jouw ploeg ?

De stage heeft me doen inzien dat er een fantastische groep voetballers rondloopt in KVTD. Iedereen helpt elkaar waar het nodig is en de nieuwe spelers waren al na enkele weken volledig geïntegreerd . Dat is het sterkste punt , dat iedereen voor elkaar wil werken !!

 KV Tervuren-Duisburg heeft een ploeg in P1 en een in P4. Is dit een voordeel? Zo ja waarom?

Het grote voordeel is dat je spelers die ritme missen of uit blessure komen , speelminuten kan geven in de P4 . Jongens die zich daar in de kijker spelen , komen dan weer in aanmerking om mee te trainen met de P1.

Een woord over jouw eigen staf…

De sportieve cel is een toffe groep mensen die me snel een fijn gevoel gaven en er alles aan gedaan hebben om me thuis te laten voelen. Ik geniet er elke minuut van om samen met die mensen op het veld te staan.