Interview Tom Verlinden – voorzitter


Tom Verlinden heeft onlangs (tijdelijk) de voorzittershamer overgenomen van Olivier Koekelbergh. Namens iedereen in de club danken wij Olivier voor zijn jarenlange inzet! Olivier doet een klein stapje terug nu, maar met Tom aan het roer hebben we een passende vervanger, met veel ervaring en een groot hart voor de club. Hij stelt zich aan ons voor:

Heb je zelf actief gevoetbald en hoe zag jouw carrière eruit?

Ik ben op 8 jarige leeftijd gestart bij het toenmalige New Star Tervuren. Na een aantal seizoenen werd ik weggeplukt door Racing Jet Brussel waar ik de jeugdreeksen doorliep. Ik heb daar uiteindelijk de 1ste ploeg bereikt, toen actief in 2de klasse onder de naam Racing Jet Waver.
Nadien heb ik nog voor KVOC Sterrebeek gevoetbald om dan terug te keren naar mijn club van origine: KNS Tervuren. Bij KNS Tervuren ben ik pas gestopt op 40 jarige leeftijd met in dat laatste seizoen nog de promotie naar 1ste provinciale en de finale van de Beker van Brabant op zak.

In welke rollen ben je erna betrokken gebleven?

Na de fusie tussen KNS Tervuren en Voorwaarts Duisburg werd ik jeugdtrainer en T2 bij de nieuwe club: KV Tervuren Duisburg. Ik had wel ambitie als trainer maar omdat mijn zoontje Brend de stap naar OHL zette had ik niet meer de tijd om me op de trainersjob te focussen. Ik ben toen in het bestuur gestapt als sportief verantwoordelijke. Deze functie heb ik tot eind 2017 uitgevoerd eerst samen met Luc Philips en nu de laatste jaren met Pascal Dumont.

En nu ben je voorzitter; hoe zie je die rol en wat mogen we verwachten?

Toen Olivier, onze ex president, te kennen gaf de scepter door te geven heb ik aanvaard om de functie van Voorzitter a.i. op te nemen. Olivier blijft actief binnen het bestuur maar bij deze wil ik hem toch bedanken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter. Bedoeling is om samen met het hoofdbestuur, jeugdbestuur en alle vrijwilligers de club verder uit te bouwen maar wel met behoud van de eigenheid van de club. We staan voor een gestructureerde, kwaliteitsvolle, gezonde en familiale club en onze ambitie moet zijn om in de volgende jaren binnen deze 3 pijlers nog stappen te zetten en dit zowel voor onze jeugdopleiding als voor de Senioren.

Ik ben ervan overtuigd dat met de mensen actief binnen de club we een mooie toekomst tegemoet gaan en we nog mooie tijden gaan beleven.