Interview Tom Spooren


Tom Spooren is als jeugdvoorzitter (a.i.) verantwoordelijk voor alle jeugdzaken bij KV Tervuren-Duisburg. Een grote verantwoordelijkheid dus. Wij mochten hem een paar vragen stellen:

Heb je zelf ook actief voetbal gespeeld en doe je dat nog steeds?

Jazeker, ik heb tussen 1982 en 1999 bij HERK FC gespeeld. Ik ben daar in de jeugd begonnen en heb uiteindelijk ook het eerste elftal bereikt (2e provinciale). Na mijn verhuizing naar deze regio heb ik vanaf 2000 bij KVTD gespeeld. Toen ik hier begon was het nog VW Duisburg (voor de fusie). Ik heb in het eerste elftal gespeeld (3e en 2e provinciale) en erna (en nog steeds) bij de zondagreserven.

En naast je rol als actieve speler ben je dus ook jeugdvoorzitter. Wat is precies jouw motivatie hiervoor?

De club en de mensen hier hebben mij enorm geholpen om in deze regio te integreren. Dat waardeer ik enorm; nu is het mijn beurt om iets terug te doen en mij vrijwillig in te zetten voor de vele mensen die plezier beleven aan het voetbal en al wat er rond hangt. Ik zat al in het jeugdbestuur en vervul nu tijdelijk de rol van voorzitter nadat Patrick Bervelt er afgelopen zomer mee gestopt is. Het doel is echter om snel een permanente voorzitter aan te kondigen! Tot dan vul ik deze rol met plezier.