Interview met Emile Deneffe – speler P1


Emile Deneffe is sinds dit seizoen speler van KVTD P1. Hij groeide op bij Tempo Overijse en speelde nadien ook nog een seizoen bij Hoeilaart. Nog maar 20 jaar oud, en toch al een zeer regelmatige basisspeler in onze P1, met de laatste weken zelfs een aantal goals. Hij lijkt dus goed op zijn plek te zijn bij KVTD. We vroegen het hem zelf:

 

Kun je wat over jezelf vertellen: over je achtergrond, je positie op het veld en je sterke punten?

Ik ben Emile Deneffe. Ik ben momenteel 20 jaar oud en heb 3 jaar ervaring met de manier van omgaan in een eerste ploeg. Ik heb tot mijn 18de voor Tempo Overijse gevoetbald en heb nadien de transfer gemaakt naar ERC Hoeilaart. Dit is nu mijn eerste seizoen bij KVTD. Ik zou mezelf omschrijven als een spits die snelheid met kracht combineert.

Hoe zijn de eerste maanden bij KVTD je bevallen? Hoe gaat het met jou en de ploeg?

Ik ben zeer blij dat ik zo’n halfjaartje terug voor KVTD heb getekend. De club is zo familiaal. Spelers, bestuur, medewerkers, supporters… zijn echt een hechte groep. Ik heb ook al ondervonden dat dit de sterkte is van de club. Het is als jonge gast ook super tof om voor zo veel trouwe supporters te mogen spelen. We kenden een mindere periode in de eerste paar wedstrijden, maar hier was ook zeer veel pech mee gemoeid denk ik. Na de eerste thuisoverwinning zijn we als ploeg echt vertrokken. We hebben sindsdien vijf opeenvolgende wedstrijden gewonnen. De ploeggeest wordt hierdoor sterker en sterker.

Ik ben ook zeer blij dat ik tot nu toe blessurevrij ben en zo een toegevoegde waarde kan betekenen voor de ploeg. Ikzelf had ook enkele wedstrijden nodig om aan het ritme van P1 en het spel van mijn ploeggenoten te wennen, maar dat is ondertussen gelukt en ben de laatste wedstrijden ook aan scoren toegekomen. Ik heb dus goede hoop naar de volgende wedstrijden toe en kijk er ook naar uit!

We hebben dit seizoen voor het eerst seniorenspelers toegewezen als ‘Peters’ van onze jeugdploegen. Jij bent als Peter verbonden aan de U11. Wat was voor jou de reden om mee te doen, en wat verwacht je ervan?

Ik vind dit een zeer leuk initiatief, dus steun het ook voor de volle 100%. Ik denk dat dit soort initiatieven de club ook wat karakteriseert, nl. iedereen betrekken bij het succes van de club. Van jong tot oud.

Als laatste vraag, heb je nog tips voor onze KVTD jeugdspelers? Wat moeten ze doen om later ook in de 1e ploeg te kunnen komen?

Ik ben ervan overtuigd dat de juiste mindset het belangrijkste is. Steeds willen bijleren om zo progressie te maken en de lat steeds hoger leggen voor jezelf. Dan kom je er wel!

 

Bedankt Emile, en veel succes nog tijdens de rest van het seizoen!