Interview Jakob Waite – keeper P1


Jakob Waite is na zijn optreden tijdens het Paaskamp voor velen nu een bekend gezicht. Sinds vorig seizoen is hij lid van KVTD als keeper van onze 1e ploeg. We mochten hem een paar vragen stellen over zijn achtergrond en of hij nog tips heeft voor onze jeugdspelers:

Kun je eens wat vertellen over je voetbalcarrière tot nu toe?

Ik ben begonnen met voetbal te spelen bij mijn ‘buurtclub’ Boitsfort, ik was toen 6 jaar. Ik was eerst meteen al keeper, maar heb erna ook nog een paar jaar als spits gespeeld. Ik stond echter toch met meer plezier in de goal en ben weer keeper geworden. Toen ik 15 was nodigde White Star me uit om bij hun te komen spelen.
Daar heb ik veel vooruitgang gemaakt en ook de 1e ploeg bereikt. Ik heb een aantal keren op de bank gezeten en ook 1 match mogen keepen in de Belgische 2e klasse destijds. Erna heb ik 1 seizoen voor Schaerbeek gespeeld en een half seizoen bij Diegem. In februari vorig jaar ben ik overgestapt naar Tervuren waar ik eindelijk een echte kans heb gekregen als 1e keeper.

Hoe verloopt het seizoen tot nu toe?

We zijn erg sterk aan het seizoen begonnen, maar helaas is het tijdens de 2e helft moeilijker geworden wat voor een deel te maken heeft met kwetsuren en schorsingen. Het is daardoor nog spannend geworden aangezien een flink aantal ploegen moet zakken (waarschijnlijk 5), dus de drie punten afgelopen zondag tegen Melsbroek waren echt nodig en belangrijk. Voor mij persoonlijk is het ook een beetje een raar seizoen; ik heb veel gespeeld waarmee ik erg blij ben, zeker gezien onze andere keeper (Cillian) ook erg goed is. En ik sta ook best goed te keepen, maar desondanks krijgen we veel doelpunten tegen dus daar kan ik zeker niet tevreden over zijn.

Wat vind je van KVTD als club?

Ik hou echt van de sfeer bij deze club, en ook ons terrein op de Berg is erg tof om op te spelen. Wat ik ook goed vind bij KVTD is dat het vrij multicultureel is en dat de mensen hun best doen om meerdere talen te spreken. Dat is bij andere Vlaamse clubs vaak anders; KVTD mag er trots op zijn.

Heb je nog tips voor onze jeugdspelers; wat moeten ze doen om later ook de 1e ploeg te bereiken?

Ik heb 2 tips die mij altijd erg hebben geholpen: 1) je moet altijd bij blijven leren, dus luister goed naar je trainer, en probeer je te blijven verbeteren. 2) train net zoals je een match speelt. Serieus dus en met inzet.

Laatste vraag: motiveert het jou en de ploeg wanneer er jeugdspelers bij een match langs de kant staan om jullie aan te moedigen?

Ja zeker! Dit is altijd tof en motiveert ons. Het bewijs ervan is dat we bijna altijd scoren in de goal waar de kids achter staan. Blijf zeker komen jongens!