Interview Bas Belfi


Bas Belfi is sinds dit seizoen in het jeugdbestuur actief met als opdracht de communicatie goed, tijdig en frequent te laten verlopen. Zo is hij bijvoorbeeld de initiatiefnemer van de nieuwsbrief. Hij stelt zichzelf nader voor:

Kun je wat zeggen over je eigen voetbalcarrière?

Ik was vroeger een fanatieke jeugdspeler in Nederland en ik speelde al op vrij jonge leeftijd in de 1e ploeg van mijn club Rapid Maastricht. Rond mijn 22e ben ik echter gestopt met voetbal ‘op niveau’ vanwege een verhuizing naar Amsterdam om professionele redenen. Ik ben wel altijd blijven voetballen als hobby, en momenteel speel ik nog in de zaal met vrienden hier in Tervuren en ook nog elke zaterdag op het veld in een veteranenploeg.

Hoe en wanneer ben je bij KVTD betrokken geraakt?

Mijn zoon Max is in de U6 begonnen en zo is mijn relatie met KVTD begonnen, dat is nu zo’n 4 jaar geleden. Max is redelijk fanatiek (understatement :-)) en ik ben nu met plezier voetbalpapa langs de lijn, dit seizoen bij de U10. We gaan ook regelmatig samen op zondag naar de P1 kijken dus KVTD voelt zeker aan als ‘ons clubje’.

Wat is je motivatie om in het bestuur plaats te nemen?

Ik heb het altijd fijn gevonden om bij een club te horen, vroeger in Maastricht en nu dus via mijn zoon hier in Tervuren. Dit betekent wat mij betreft ook een steentje bijdragen wanneer het kan, zo ben ik in de U8 een tijdje ‘interim’ trainer geweest. Ik kreeg net voor de zomer de vraag of ik in het bestuur mee zou willen helpen aan de communicatie en aangezien dat een professionele als ook persoonlijke hobby van me is heb ik ‘ja’ gezegd.

Het jeugdbestuur is momenteel een goede mix van ervaring & nieuw bloed en we hebben allemaal de motivatie om er wat moois van te maken. Hopelijk merken de leden het!