KVTD-B onze eerste ploeg in 4de provinciale, een mooi verhaal !


Bericht P4Als mijn geheugen me niet in de steek laat eindigde onze P4 het seizoen 2015-2016 op de voorlaatste plaats, met slechts 4 overwinningen en 2 draws wat een totaal opleverde van 14 punten uit 30 wedstrijden. Na het seizoen einde en in aanloop naar het voetbaljaar 2016-2017, werd er dan ook een grondige maar noodzakelijke opkuis gehouden, om met een propere lei opnieuw van start te kunnen gaan.

Het Bestuur en dan vooral de sportieve cel van KVTD hebben van het tussenseizoen gebruik gemaakt om de voetbaltoekomst van deze ‘eigen kweek’ spelers verder te ontwikkelen. Er werden extra inspanningen geleverd om zowel sportieve als extra sportieve omkadering, de begeleiding en de verdere ontwikkeling van onze jeugdproducten in goede banen te leiden.

Het resultaat van deze grondige aanpak liet niet lang op zich wachten. Na de heenronde van dit voetbalseizoen staan we op een mooie 9de plaats, met al 6 overwinningen en 1 gelijkspel. Zowel voetbalvreugde als beleving van omkadering en supporters geeft KVTD een nieuwe en noodzakelijke ‘boost’. De intensiteit waarmee getraind en gespeeld wordt, laat ons het beste verhopen voor de nabije toekomst. Een jonge spelersgroep waaruit jaarlijks meerdere spelers kunnen doorgeschoven worden naar de hoofdmacht is de uitdaging en betrachting waar vele clubs van dromen, en KVTD in eerste instantie.

We moeten echter ook realistisch blijven. De eerste betrachting is om onze eigen spelers te behouden en te behoeden voor onverantwoorde overgangen naar lager gerangschikte buurtclubs, die dreigen onze beste jeugdproducten weg te halen. Iedereen die een provinciale (of zelfs nationale) voetbalcarrière achter de rug heeft kan dit beamen; leg voor jezelf de lat zo hoog mogelijk; afzakken naar een lagere provinciale reeks kan je altijd; je niveau verhogen of slagen in een hogere reeks, is wat voetbal zo mooi maakt.

We zijn ervan overtuigd dat op termijn de deur van onze 1ste ploeg voor velen onder jullie zal open gaan. Wij zullen slagen in onze opzet, namelijk op termijn met zoveel mogelijk spelers die hun jeugdopleiding gekregen hebben binnen KVTD een solide ploeg uitbouwen in 1ste provinciale.
Voor minder doen we het niet!