Dirk Verboom: coördinator Bovenbouw


KVTD blijft investeren in de jeugdwerking. Zowel kwalitatief, door het aanbieden van begeleiding en cursussen aan onze coaches. Maar ook kwantitatief waar mogelijk. In dit geval stellen we graag Dirk Verboom aan jullie voor; een man met zeer veel ervaring in het voetbal die nu onze club komt versterken als coördinator bovenbouw (U15-17). Welkom Dirk!

Dirk, kun je ons iets vertellen over je eigen ervaring als voetballer?

Ik heb zelf vanaf de jeugd altijd al gevoetbald. Eerst bij Wespelaar, en later bij Olympia Wijgmaal. Toen ik wat ouder werd en mijn vrouw (uit Tervuren) leerde kennen heb ik hier in de regio gespeeld bij het toenmalige Sportvrienden Tervuren en ook nog bij Bertem.

Erna heeft het trainersvirus je te pakken gekregen?

Ja, dat is eigenlijk zoals bij veel trainers via de kinderen gegaan. Ik ben begonnen bij Moorsel als coach van de U17, erna bij Meerbeek en heb dan de overstap gemaakt naar Tervuren waar ik in die tijd dan ook al een jaar of 7 aan de slag ben gebleven. Vervolgens kwam ik bij Hoeilaart terecht waar ze goed met de opleiding bezig waren en daar heb ik ook mijn verschillende diploma’s behaald tot en met het Uefa B diploma. Dit gaf me de mogelijkheid om bij Tempo Overijse met de jeugdploegen op nationaal niveau aan de slag te gaan. Daar ben ik uiteindelijk 8 jaar gebleven, behaalde ik ook nog de diploma’s voor Talenscout en TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugd Opleiding), waarna ik bij Tempo nog een tijdje die TVJO-rol heb mogen vervullen. Verder heb ik nog 2 jaar bij Sterrebeek gewerkt en 1 jaar bij Grimbergen. Kortom, ik heb er inmiddels al heel wat jaren (23!) als coach opzitten!

En dan nu terug bij Tervuren. Hoe is dat zo gekomen?

Ik woon in Tervuren, min of meer tussen beide complexen van de club in, en via mijn vriendschap met voorzitter Tom Verlinden ben ik altijd in contact gebleven met de club. Tom bood mij nu de kans om terug te komen, waar ik erg dankbaar voor ben. Het is fijn om bij de club te werken waarvan je zoveel mensen al kent.

Met welke doelen of ambities ga ja aan de slag?

Ik wil gewoon graag mijn ervaring gaan inzetten om de club verder vooruit te helpen. KVTD heeft de laatste jaren enorme kwalitatieve sprongen voorwaarts gemaakt dankzij de inzet van mensen als Tom Verlinden, Erwin Meheus, en nu ook Lucas Cannoot. En uiteraard ook dankzij alle mensen waarmee zij samenwerken, of mensen die zich op andere manieren voor de club inzetten. Het voelt goed om dit team nu mee te gaan helpen.

Er is nog altijd genoeg ruimte om te verbeteren. Erwin is de laatste jaren zelf coördinator van de bovenbouw geweest, maar dat was moeilijk te combineren met zijn rol als TD. Ik kan mijn aandacht specifiek richten op de bovenbouw en de coaches ondersteunen. Vanuit onze bovenbouw ploegen moeten onze talenten klaargestoomd worden om door te kunnen stromen naar de seniorenploegen; het is voor de club dus belangrijk om daar genoeg tijd en aandacht aan te besteden.

Klinkt goed allemaal! Welkom terug bij de club Dirk, en veel succes!