De voorzitter aan het woord: seizoen 2019-20


Bij de start van een seizoen hoort uiteraard een vooruitblik door de voorzitter. We vroegen Tom Verlinden naar zijn verwachtingen en aandachtspunten:

We zijn weer aan een nieuw seizoen begonnen; altijd een toffe en spannende periode!

Onze eerste ploeg, uitkomend in 1ste Provinciale, wacht een zwaar seizoen. Een groot aantal ploegen (Bierbeek, Grimbergen, Aarschot, Huldenberg, Liedekerke, Diest, Kampenhout en Rhodienne De hoek) hebben fors geinvesteerd en zullen sterker dan vorig seizoen zijn.

Aan onze zijde zijn een aantal gevestigde waarden (Stijn, Hannes, Fré) gestopt, en dus hebben ook wij ons moeten versterken. De voorbereiding verliep goed en we mikken dan ook op een plaatsje in de linker kolom. De 6de plaats van vorig seizoen moet nu ook onze ambitie zijn. De eerste weken lieten echter al zien dat niks cadeau gegeven zal worden in deze reeks.

Ook ons 2de elftal,  in 4de Provniciale, gaat het seizoen starten met de nodige ambities zonder te spreken over titel of promotie. De groep werd grondig gewijzigd met een groot aantal eigen jongeren die doorstromen vanuit de jeugd aangevuld met een aantal ervaren streekspelers. Ook hier zijn de resultaten en het spel in de voorbereiding veelbelovend geweest en mogen we een plaats in de top 5 ambiëren.

Voor de Dames en jeugdelftallen verwachten we dat ze zoals verleden seizoen progressie maken en stappen zetten of ze nu op Provinciaal of Regionaal niveau spelen.

We investeren fors in opleiding, een groot aantal trainers beschikken ondertussen over een trainersdiploma, en we gaan dit blijven doen in de toekomst.

Ook dit seizoen staan we als club voor een uitdaging want het dossier om Provinciaal voetbal te mogen spelen moet opnieuw ingediend worden tegen begin 2020. Dit is een audit waar onze vrijwilligers weer veel werk in moeten gaan steken.

Extra sportief zetten we als club ook stappen, hieronder een aantal punten waar we als bestuur aan werken:

  • We zijn van kledingsponsor veranderd (dus dit seizoen zal een overgangsjaar worden) waardoor we 3 pasdagen hebben ingevoerd, en we niet meer gaan werken met een stock maar met online bijbestellingen.
  • We worden betrokken in het “stadion dossier” door de gemeente. De plannen liggen klaar om een gloednieuw complex (nieuwe kantine, kleedkamers, tribune en parking) te bouwen op onze verouderde site “Berg van Termunt”. Start van de werken in 2021.
  • We gaan ook een aantal events organiseren. Onze jaarlijkse BBQ is al achter de rug, zo ook ons Stéfan Noté toernooi. Het Paaskamp wordt ook dit jaar zeker weer een groot succes,  een pasta-avond en steakfestijn worden gepland en tussendoor zullen er VOOR de wedstrijden van P4 en P1 een “dagelijkse kost” georganiseerd worden waar supporters en sympathisanten kunnen komen eten.
  • We gaan dit seizoen van start met de “Stijn Artois voetbalacademie” op woensdagnamiddag voor eigen spelers maar ook voor jongens en meisjes die actief bij andere clubs.
  • We gaan, na het succes van een aantal seizoenen geleden, opnieuw met een stickerboek (a la Panini) komen waar snel meer informatie over gedeeld zal worden. De fotoshoot staat in ieder geval al in de planning zoals jullie weten!

Ik wens bij deze alle ploegen, trainers, jeugdspelers, afgevaardigden, vrijwilligers en supporters een prachtig en succesvol seizoen toe.