De voorzitter aan het woord: seizoen 2018-19


We vroegen onze voorzitter Tom Verlinden naar zijn ideeën en verwachtingen voor het nieuwe seizoen:

 

Op extra sportief vlak zijn we zeer blij met het succes van onze jaarlijkse BBQ, en ook de afterwork party op vrijdagavond is meer dan een succes geweest. Ook het Stephan Noté tornooi is goed bevolkt en beloofd naar jaarlijkse gewoonte een geweldig succes te worden.

Bij deze wil ik alle vrijwilligers en medewerkers nog eens bedanken voor hun tomeloze inzet!

Op sportief vlak veranderen we voor het seizoen 2018 – 2019 onze visie niet en trekken we opnieuw de kaart van de jeugd. In de kernen U21 en P4, die vanaf dit seizoen 1 grote kern vormen en die deel uitmaken van de Seniors (U21 – P4 en P1), zitten enkel spelers uit eigen jeugd en/of de regio.

We zien nu al dat we de vruchten plukken van de weg die we een aantal jaren geleden zijn ingeslagen want een aantal jongens hebben ondertussen hun kans gekregen in P1 en anderen hebben enorme progressie gemaakt binnen de P4. Ik ben ervan overtuigd dat Bart Vandenplas (trainer P4) en Marcel Vermeire (trainer U21), beiden zeer ambitieus en bekwaam, een aantal jongens klaar gaan stomen om volgend seizoen de stap naar de kern van P1 te zetten. Daarnaast zetten we ook onze postformatie (beste spelers uit U21 – P4 en P1 jonger dan 23 jaar) voort.

Buiten onze eigen spelers, die bijna allemaal de club trouw bleven wat getuigd van een goede ambiance en beleid, hebben we de kern van de P1 verjongd met een 5-tal beloftevolle jongeren van Tempo Overijse (Yoran Vranckx, Marceau Bergiers, Kasper Servranckx, Lucas Verhaert, Lennert Hendrickx) evenals Emile Deneffe, nog maar 19 jaar, van ERC Hoeilaart.

Buiten onze eigen ouderdomsdekens (Dimz, Ilan, Stijn en Hannes) hebben we ook wat ervaring in huis gehaald met Kevin Hannon, Jorge Iglesias en Jannes Nicodeme. Van hen verwachten we dat ze samen met onze leiders binnen de ploeg, het team op sleeptouw nemen en naar een hoger niveau tillen. De voorbereiding liep wat met ups en downs met mooie prestaties in de Beker van Brabant en ietwat mindere resultaten tijdens de vriendschappelijke weekmatchen.

Als we dezelfde mentaliteit, inzet en niveau van afgelopen seizoen kunnen halen dan verwacht ik dat we een rustig seizoen zullen doormaken en hopelijk kunnen we hier en daar eens pieken tegen enkele topploegen zoals ERC Hoeilaart, Grimbergen, Liedekerke, Veltem, en Diest. Zoals ieder seizoen is er altijd wel een verrassing tussen de titelkandidaten maar ook bij de degradanten dus afwachten is de boodschap. Een goede start zou welkom zijn maar daar heb ik het volste vertrouwen in.

Succes aan iedereen en laat er ons met zen allen, 1 TEAM, een mooi en geweldig seizoen van maken!

Tom Verlinden

Voorzitter KV Tervuren-Duisburg

ps. als toevoeging na de oefenmatch van woensdag 22 augustus: Ik wil graag onze nieuwe speler Kasper Servranckx nogmaals sterkte en een goed herstel wensen, na zijn beenbreuk in de oefenmatch tegen Beersel.