De nieuwe ambitie van KVTD: Onze U21-ploeg


Bericht - U21 startDe ambitie van KV Tervuren-Duisburg is en blijft heel duidelijk het integreren van eigen jeugdspelers in de eerste ploeg. KVTD-A  speelt in 2de Provinciale maar de doelstelling blijft om naar 1ste Provinciale te stijgen. Daarnaast hebben we ook een tweede senioren elftal dat uitkomt in 4de Provinciale.

De toekomstige U21 van onze club zullen een bepalende rol spelen  in de structuur van de jeugd en de evolutie van de jeugd naar de eerste ploeg in 1 van de 2 elftallen.

De U21 spelers van KV Tervuren-Duisburg zullen zowel fysiek als mentaal opgeleid worden om deze laatste stap met succes te kunnen nemen. Daarvoor zullen deze spelers een hoge mate van flexibiliteit in hun trainingsrooster moeten absorberen. Sommigen zullen niet alleen bij de U21 meetrainen, maar ook op regelmatige basis met de kern van één van de senioren ploegen. Dit is vooral belangrijk om de integratie te bevorderen. De trainersstaf van de U21 zal op zijn beurt ook zeer flexibel moeten zijn met dit elftal. Er zal een basis zijn voor de U21, maar er zullen elk weekend veranderingen plaats hebben met als gevolg dat er elke week een ander elftal van de U21 op het veld zal staan. Toch zal er op dezelfde manier gespeeld worden als de eerste ploegen om er voor te zorgen dat elke speler van de U21 op een bepaalde plaats makkelijk te integreren is in één van de eerste elftallen.

Hiervoor rekenen we op onze huidige jeugdspelers tussen 17 en 20 jaar die een heel groot deel van hun jeugdopleiding al bij KV Tervuren-Duisburg hebben gedaan. Veel hiervan zijn in hun laatste studie jaren of starten met werken. Ook dit gegeven zal mee genomen moeten worden in de hele organisatie van trainingen en wedstrijden van de U21.

Wij verwachten dus een zeer positief ingestelde groep met een zeer goede mentaliteit en de wil om er voor te werken. KV Tervuren-Duisburg is zich er van bewust dat het voor het komende seizoen een hele grote uitdaging zal zijn, maar is bereid om hier in te investeren en zal dit ook doen met alle middelen die mogelijk zijn. Door de samenwerking met de spelers, de technische staf en de club zijn wij er van overtuigd dat dit een positieve opstart van volgend seizoen zal worden voor de U21.

Praktisch zullen de U21 starten vanaf 01/08/2017 en worden er 3 trainingen per week voorzien. De ploeg wordt ingeschreven op Provinciaal niveau en zal zijn thuiswedstrijden spelen op Zaterdag om 17 uur op het terrein in Duisburg, Schoonenboomstraat.