Verslag van de match – KVTD P1


KVTD P1 – HO Bierbeek

Halloween vierden we al weken terug maar toch spookt het soms op Den Berg,

Black Friday was afgelopen vrijdag maar ook zondag werden er heel wat cadeautjes uitgedeeld,

Na regen komt zonneschijn want na de 0 op 6 was de hele spelersgroep er op gebrand om vol voor de winst te gaan en niets was minder waar.

KHO Bierbeek is een ploeg die hoopt dit seizoen de oppergaai te halen dus na de mindere prestatie van afgelopen week en de  0 op 6 konden we ons geen moeilijkere tegenstander inbeelden.

Het was echter KVTD dat het best uit de startblokken schoot en met viriel en stevig voetbal uitpakte. Dit resulteerde in heel wat balbezit en dan ook al na 8’ de 1-0 op het bord door wie anders dan Stijn, onze topschutter. Een mooie 1-2 met Tom Stroobants zette Stijn alleen voor de bezoekende doelman en hij faalde niet, een strak schot in de verste hoek.

Bierbeek was helemaal niet aangeslagen en nam het commando over. KVTD had het iets moeilijker na de 1-0. Toch hielden we stand tegen een tegenstander met veel offensieve kwaliteiten. Bierbeek speelt direct voetbal met lange crosses naar de flanken die op hun beurt Bache, topschutter in P1, proberen aan te spelen. Ook zo in minuut 30, diepe bal naar Bache, Sander komt net te laat en vanuit een schuine hoek schiet hij onder Cillian de 1-1 op het bord. KVTD komt dan terug beter in de wedstrijd en onder impuls van onze Cap zetten we druk en kunnen we enkele kleine kansjes afdwingen. Als onze Cap aan zijn wekelijkse zondagswandeling begint en zomaar eventjes een 5 tal bezoekers uitschakelt sluit de scheids zijn ogen want een strafschop had hier op zijn plaats geweest.

Met de rust in zicht was zowel KVTD als Bierbeek tevreden met het gelijkspel maar dat was opnieuw zonder Bache gerekend. Balverlies op ons middenveld, verdediging die al aan rusten dacht, diepe bal naar Bache die Cillian mooi lobt en de 1-2 stond op het bord.

De 2de helft start zoals de 1ste geeindigd was namelijk met een superieur Bierbeek dat vlot combinatievoetbal liet zien zonder echter loepzuivere doelkansen af te dwingen. Toch kregen we de 1-3 al na 15’ op een stilstaande fase. Lange bal van 30 meter die in de kleine rechthoek gedropt wordt waar Hendricks heel makkelijk de 1-3 kan prikken. Match gespeeld dacht iedereen maar ook de scheids wou enkele cadeautjes uitdelen en gaf KVTD in minuut 70 een strafschop in geschenkverpakking. Dit moet je niet aan onze Cap geven, 2-3 en KVTD opnieuw terug in de match met nog 20’ te spelen.

Iedereen en ook de supporters begonnen er terug in te geloven en we deden Bierbeek twijfelen. Ook KVTD kreeg niet echt open kansen buiten die ene van Valentin alleen voor de bezoekende doelman maar een verdediger blokte zijn shot nog net af. Met nog 10’ op de klok werd het alles of niks en KVTD vol in het offensief. Uiteindelijk werden het de Ilan Gewillig 10’. Met een meesterlijke kopstoot zette hij op hoekschop (onterechte hoekschop trouwens maar de scheids heeft altijd gelijk nietwaar EricskeJ) van onze Cap de 3-3 op het bord. Nog geen 2’ later de 4-3 alweer Ilan die op voorzet van een klaar kijkende Alex Marion de bal onder de doelman binnenschiet. Bierbeek probeerde de bakens nog te verzetten maar zonder succes.

Zeer zeer mooie overwinning na een spektakelmatch. Proficiat aan de hele spelersgroep en staf om zo een wedstrijd te brengen tegen een sterk Bierbeek en na onze recente 0 op 6.

De punten die we verleden week toch wel hebben weggegooid hebben we terug. Op naar onze zaterdagavond wedstrijd tegen Houtem. Deze verplaatsing kondigt zich aan als zeer moeilijk want Houtem staat echt wel onder hun waarde geklasseerd dus men weze gewaarschuwd.

Als we opnieuw dezelfde wilskracht en mentaliteit aan boord kunnen leggen gaan we deze verplaatsing zonder kleerscheuren doorkomen daar ben ik van overtuigd

 

KAC Betekom – KVTD P1

De verplaatsing naar topclub Betekom kondigde zich aan als zwaar….niets was minder waar.
Betekom kwam het best uit de startblokken en startte furieus met veel druk naar voor en aanvallend voetbal. Ze ontwikkelden een enorme druk die al na 5 min resulteerde in een 1-0 voorsprong.
Op een vrije trap mocht Bogaerts van Betekom helemaal vrij en ongedekt inkoppen aan de 2de paal.
KVTD was wakker en niet onder de indruk van de achterstand. Vrij snel na de 1-0 mocht een bedrijvige Valentin Laklia aan de 16 meter aanleggen en met een gekruist, afgeweken schot verdween de bal in de verste hoek 1-1. Onmiddellijk daarna toverde onze cap Dimi, een aantal schijnbewegingen uit zijn hoed met dito schot tegen de dwarsligger, de bal viel tegen het lichaam van een Betekom verdediger die onorthodox de bal net naast de verkeerde kant van de paal in hoekschop werkte. Bijna was het 1-2.
De volgende 20 min daaropvolgend was mooi voetbal met hoog ritme. Kansen waren er voor beide ploegen en de mooiste misschien nog voor Alex Marion die op een gemeten voorzet overkopt. Dit konden we tegen een tegenstander als Betekom niet volhouden. Net na het halfuur 2-1, diepe bal op hun rechtse flank die helemaal alleen de diepte in kan lopen gemeten aflegt op de inlopende Nijs die maar binnen te leggen heeft. Juist voor de rust 3-1, slecht uitverdedigen en een mooie lob van De Winter over Cillian, onze doelman……boeken dicht dachten we en zo was het ook.

De 2de helft was het al Betekom wat de klok sloeg. Ze hadden een resem kansen maar faalden in de afwerking. KVTD kon daar weinig tegenover brengen en we incasseerden iets voor affluiten dan ook de 4-1.

Geen man over boord echter…..dit was zeer zeker een leerrijke wedstrijd voor spelers en staf. Door zo een wedstrijden te spelen gaan we zelf ook sterker worden en Betekom was zaterdag in alle geledingen de meerdere van KVTD. (ook wat budget betreft heb ik vernomen na de wedstrijdJ)
We maken ons nu op voor de moeilijke verplaatsing naar een onder zijn waarde geklasseerd Strombeek.

 

RC Butsel – KVTD P1

KVTD heeft verdiend de 3 punten terug mee naar Tervuren genomen.

Door het uitvallen van Jens Detruyer, werd de verdediging herschikt en nam Hannes Van Roy zijn plaats terug in op de linkse flank.

Het was Tervuren dat zich het 1ste half uur het gevaarlijkste toonde en met zeer veel drang naar voor speelde.

Kansen waren er voor Stijn Artois, die op een mooie diepte bal van Ilan Gewillig schuin alleen voor doel verscheen maar de lokale doelman kweet zich schitterend van zijn taak en hield Stijn van de 0-1.

Ook onze Cap kreeg 2 mooie kansen maar telkens gingen zijn afstandsschoten nipt naast het doel……de mooiste en zuiverste kans was voor Valentin Laklia die centraal mooi door de verdediging liep en alleen voor de doelman kwam maar ook hij kon niet voor de 0-1 zorgen en zoals dikwijls in het voetbal …..wie de kansen niet afwerkt krijgt het deksel op de neus……minuut 30 diepe bal op hun spits die terug kaatst naar hun centrale middenvelder die op zijn beurt hun beste en gevaarlijkste speler Oliviers bedient op links en deze twijfelt niet en schiet mooi overhoeks binnen. 1-0.

KVTD blijft drukken en Butsel begint virieler te spelen wat ons enkele vrije trappen oplevert. Zo ook op het einde van de 1ste helft vrije trap van onze Cap en wie anders dan Ilan Gewillig die mooi de 1-1 op het bord prikt met een zeer mooi kopbaldoelpunt.

2de helft starten we met wind tegen maar dit belet ons niet om Butsel onder druk te zetten. Onze Cap tovert iets van een mengeling tussen Messi en Neymar uit zijn sloefen …. Een perfecte voorzet achter het steunbeen maar helaas konden we niet scoren op deze wereldactie anders was dit zeker het doelpunt van het jaar geweest.

KVTD blijft drukken en op slecht wegwerken van de tot dan feilloze doelman heeft Stijn de bal er maar in te leggen, alhoewel dat hij verleden week dezelfde kans wel de nek omwrong. 1-2 en een comfortabele voorsprong. Peter, onze coach voert dan een aantal wissels. Fred Wautraets komt Valentin vervangen en Alexandre Marion aan Tom Stroobants.

Nog maar net op het veld en Alex krijgt al een reuze kans die hij over het doel lobt……even later is het wel raak….weer een kaviaar van onze Cap naar de 2de paal waar Alex de bal maar in het doel dient te lopen….1-3 schaapjes op het droge dachten we maar dat was zonder de zeer zwakke leiding gerekend. Diepe bal naar hun spits Tack, die meer dan 2 meter buitenspel loopt, die onderuit wordt gelopen door Cillian onze doelman. Penalty en 2-3. Butsel begint dan aan zijn laatste stuiptrekkingen en drukt ons met de rug tegen ons eigen doel. KVTD houdt het hoofd koel en Butsel kan ondanks de druk weinig of geen kansen afdwingen ook al laat de scheids meer dan 5 minuten overspelen.

De 2de uitzege is een feit. Meer dan verdiende overwinning, met minder hadden we hier niet tevreden mogen zijn. Weeral schitterende mentale weerbaarheid van de hele groep, niet altijd heel mooi voetbal maar wel perfecte mentaliteit en wilskracht.

We kunnen met een gerust gemoed naar de volgende wedstrijd toeleven. Volgende week ontvangen we Aarschot van Kevin Vandenbergh en Kenneth Van Goethem 2 ex 1ste klassers.

Een zeer goede ploeg die ver onder zijn waarde is geklasseerd. Het belooft een mooie namiddag te worden op Den Berg met heel veel volk want ook Aarschot heeft een trouwe aanhang.

KVTD P1 – VK Liedekerke

Ei zo na was het na 11 sec, ja u leest het goed 11 sec, 1-0 voor KVTD.

Aftrap, diepe bal naar Stijn Artois die mooi doorkopt naar Tom Stroobant en die als een duiveltje uit een doosje alleen voor de bezoekende doelman verschijnt. De doelman had een schitterende redding in huis en vermeed daarmee de vroege 1-0.

Liederkerke was onmiddellijk wakker en speelde KVTD gedurende 30 min van het kastje naar de muur.

Al snel was de 0-1 een feit, Vandervoorde dolde met Lorre Hendrickx, en schoot knap de bal in de verste hoek binnen.

We kregen geen voet aan de grond en al snel werd het 0-2. Opnieuw werd onze linkse flank opgerold en nu was het Desaegher die met een zeer knappe voorzet Smismans bediende aan de 2de paal. Smismans helemaal vrijgelaten had de hoek maar voor het uitkiezen en pegelde de 0-2 tegen de netten.

Het scenario van Veltem  zat eraan te komen maar dit was zonder het karakter, vechtlust en winnaars mentaliteit van deze spelersgroep gerekend. Ze knokten zich opnieuw in de match.

Ons centraal duo, Sander Vangoidsenhoven en Jens Detruyer, speelden een prima partij en met daarvoor het voetballend vermogen van Loic Vossen, die puik de geschorste Bryan Van Bockstaele kwam vervangen en Ilan Gewillig, wederom sterk werd de voorsprong van Liedekerke niet groter.

Onder leiding van onze Cap Dimi Delmotte kwamen we beter in de wedstrijd, ook door een tactische ingreep van onze Coach Peter die Dimi op rechts posteerde en Stijn iets korter bij Tom liet spelen.

Dimi schakelde iedere keer zijn man uit en versierde een aantal vrije trappen en hoekschoppen waardoor we druk bij Liedekerke konde leggen zonder echt uitgespeelde kansen te creeren.

Iets voor de rust opnieuw een hoekschop, Stijn die mooi naar de hoek kopte maar een zeer goede doelman weerde de kopbal. Een goed gevolgde Sander scoorde zijn 1ste van het seizoen. 1-2 aan de rust.

De 2de helft was de tank bij Liederkerke bijna leeg en was het KVTD dat fysisch sterk voor de dag kwam. KVTD vocht voor elke morzel grond en had veldoverwicht.

Het was echter Liedekerke dat 20 min voor tijd de beste kans kreeg. Verhavert alleen op Cillian Erkens af maar de aanvaller besloot zwak in de armen van onze doelman.

KVTD brengt dan Alex Marion ipv Tom Stroobants en Alex krijgt al na 1 min de kans om KVTD langszij te brengen. Eerst met een schot die in hoekschop verwerkt wordt en op die hoekschop krijgt Alex de bal van zeer kortbij niet over de doellijn. Direct daarna opnieuw Alex die goed druk zet bij de bezoekende verdediging en zo Stijn de gelijkmaker voorschotelt maar Stijn besluit ver naast het open doel. Zeer goede invalbeurt trouwens van onze spits, deze Alex willen we elke week zien.

Met nog een paar minuten te gaan gaat de wedstrijd goed op en af en heeft Cillian nog een mooie redding in huis op een schot van Liedekerke.

KVTD blijft knokken en dwingt nog een hoekschop af. De bal blijft hangen in de rechthoek en in een schermutseling en een bos van benen knalt Ilan, kersvers vader en dikke proficiat trouwens, de gelijkmaker tegen de touwen.

Een fel bevochten maar oververdiend gelijkspel.

Jullie doen het voortreffelijk in P1, met de juiste mentaliteit en karakter. Doe zo verder.

Volgende week volgt de aarts gevaarlijke verplaatsing naar Butsel.

Butsel telt 7 punten en heeft die allemaal thuis gehaald dus men weze gewaarschuwd.

KFC Meise – KVTD P1

De wedstrijd tussen KFC Meise en KVTD was voor beide ploegen al van groot belang ook al waren we nog maar 6 wedstrijden ver.

Meise wou absoluut die 1ste overwinning in P1 en was verplicht om de 3 punten te pakken om zo de voeling met de laatsten in het klassement niet te verliezen.

KVTD daarentegen was zeker van een top 5 plaats in het klassement bij winst, bij verlies zouden we belanden in de grijze middenmoot en zou de druk ietsje toenemen naar volgende week toe.

Het werd een klinkende, eerste 2-4 uitoverwinning.

Beide ploegen begonnen erg zenuwachtig aan de wedstrijd met weinig combinatievoetbal. De 0-1 viel dan ook op een stilstaande fase. Hoekschop van de Cap en wederom Ilan die zich mooi vrijliep aan de 2de paal en de hoekschop tegen de touwen buffelde. In tegenstelling tot de afgelopen weken, was het KVTD dat eens scoorde in de 1ste 10 minuten.

De volgende 20 minuten was er weinig of niets te beleven. KVTD speelde zeer afwachtend en liet het initiatief aan Meise. Meise deed daar echter bitter weinig mee en KVTD probeerde af en toe uit te breken met een goed spelende Tom Stroobants in de spits.

10 min voor de rust stak Meise dan toch eens de neus aan het venster, een goede dieptebal naar hun nr 15 waar Cillian, onze doelman, uitkomt en omspeelt wordt, 1-1 aan de rust.

De 2de helft kon niet beter beginnen, aftrap, diepe bal naar Tom Stroobants die mooi doorkopt naar onze alom tegenwoordige Stijn Artois die op zijn beurt juist iets te kort komt om de bal binnen te tikken maar de lokale doelman steekt een handje toe (of juist geenJ) want de bal rolt naast hem tergend traag in het doel. 1-2 na 46 minuten.

De aftrap is nauwelijks gegeven of een herboren Valentin Laklia bedient enig mooi onze Cap die mooi in het dak van het doel binnenschiet.

KVTD begint enorm dominant te voetballen wat resulteert in een aantal mooie kansen maar het mooiste doelpunt van de namiddag valt 30 minuten voor tijd. Een uitgesponnen actie over Lorre Hendrickx, die een puike wedstrijd speelde, naar onze Cap die een 1-2 opzet met een zeer sterk spelende Ilan die Stijn diep stuurt en die op zijn beurt enig mooi met zijn linkse voet, hij wist niet dat hij die hadJ, Tom Stroobants  zijn 2devan de namiddag voorschotelde.

Schaapjes op het droge dachten we met zen allen maar nauwelijks na de 1-4 nette Meise de 2-4 …..dit betekende dat we nog vol aan de bak moesten tot de 90 minuut want een 3-4 aansluitingstreffer had Meise misschien vleugels kunnen geven maar zover is het niet gekomen. Mede door de invallers die met een voortreffelijke mentaliteit de moegestreden basisspelers zijn komen vervangen.

Dit bewijst nog maar eens dat voetbal niet met 11 maar met een hele kern gespeeld wordt.

Een dikke proficiat aan spelers, trainers en de hele staf voor de 1ste uitoverwinning in P1.

We kunnen de topwedstrijd van volgende week tegen VK Liedekerke ontspannen aanvangen en proberen hen de 1ste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Dit zal een zeer moeilijke opdracht worden, niet alleen omdat Liedekerke vooraan staat en mee voor de titel gaat spelen maar ook omdat ze al jaren een gevestigde waarde is in P1 en zelfs in nationale zijn.

FC Borght Humbeek – KVTD P1

Voor de 1ste keer dit seizoen kregen we een tegenstander die zijn strepen in P1 al verdiend had. Borght-Humbeek is al jaren een vaste waarde en had het verleden seizoen meer dan behoorlijk gedaan.

Toch was het KVTD die het best van start ging en direct de neus aan het venster stak met offensief voetbal en veel druk naar voor. Echte doelkansen werden er het 1ste kwartier niet gecreeerd maar KVTD had zeker de bovenhand.

In het 2de kwartier een hoekschop van onze Cap waarop Ilan, ja weeral Ilan, mooi ingelopen komt en zoals het in de boekjes staat naar beneden kopt maar zijn kopbal tikt enkele centimeters boven het doel. Ook Alex en Stijn krijgen nog halve kansen in datzelfde kwartier.

Naarmate de wedstrijd vordert komt Borght iets beter in de wedstrijd en moet Bryan een bal van de doellijn halen en wordt Jakob nog eens gered door het doelhout. Borght dwingt nog enkele hoekschoppen af en drukt ons gedurende 10 min weg op onze eigen helft. Iets voor de rust een mooi dieptepass van onze Cap naar Valentin die aanlegt maar zijn schot wordt afgeblokt en belandt in de voeten van Stijn, die snoeihart in de bovenhoek binnenschiet. Ideaal om juist voor de rust die voorsprong te hebben.

Na de rust steelt de scheids de show, hij fluit alles maar dan ook alles tegen KVTD en na 3 min in de 2de helft fluit hij een fout, op een fase waar Ilan enkel de bal speelt. Een zwak genomen vrijschop draait in de verste hoek binnen tussen een bos van benen en spelers.

Borght-Humbeek probeert het spel in handen te nemen maar voetbalt niet, het speelt enkel met lange ballen. Na 20 min krijgen we een hoekschop die aan de 2de paal wordt binnen gewerkt door Lorre, die het als vervanger van de afwezige Hannes meer dan behoorlijk deed. 1-2 een zeer mooie uitgangspositie die we met hand en tand verdedigd hebben maar dit was zonder de scheids gerekend die Bryan als snel zijn 2de gele kaart aan zijn broek smeerde, de 2de gele kaart was meer dan terecht maar het gaat over de 1ste gele kaart die helemaal onterecht was. Een paar minuten later een duel op het middenveld waar een speler van Borght natrapt naar Ilan maar zowel scheids als lijnrechter hadden niets gezien, nochtans stonden ze er met hun neus op.

Kort voor het einde krijgen  we dan de 2-2, een bal die ongelukkig bij de tegenstander belandt en Jakob kansloos laat.

Direct na aftrappen gaat onze Cap op wandel op de speelhelft van Borght, hij omspeelt enkele Borght spelers en wordt dan foutief gestuit voor de rechthoek. Dit moet je onze Cap niet geven maar spijtig genoeg houdt het doelkader ons van een verdiende overwinning.

Alhoewel een puntje op verplaatsing altijd goed is was er geen vreugde maar eerder ontgoocheling om de niet gewonnen wedstrijd.

Dit getuigt van de motiviatie en winnersmentaliteit van deze spelersgroep. Wederom een mooie vertoning en dito inzet. Doe zo verder boys.

Aanstaande zondag staan we voor een moeilijke wedstrijd tegen Veltem. Veltem speelde vorig seizoen nog de eindronde voor promotie dus we mogen ons verwachten aan een goede, voetballende, sterke ploeg………als we met dezelfde motivatie, inzet en goesting spelen als de vorige wedstrijden dan gaan we voor de verrassing zorgen en de 3 punten op Den Berg houden.

 

Eerste ploeg – VC Bertem Leefdaal

De thuiswedstrijd tegen Bertem – Leefdaal kondigde zich op voorhand aan als zeer moeilijk.

Bertem kon mooie resultaten voorleggen in de 1ste 3 wedstrijden en stond niet voor niets op een 2de plaats in de rangschikking.

Het tervurens tactisch plannetje kon al na 5 minuten in de vuilbak gegooid worden want opnieuw, al de 3de keer op 4 wedstrijden, krijgen we een tegendoelpunt in de 1stevijf minuten.

Een center shot vanop 30 meter verdween in de verste hoek en dus 0-1

Het werd een potige wedstrijd met heel wat gele kaarten langs beide kanten.

Tijdens de 1ste helft hadden beide doelmannen niet veel werk op te knappen buiten een aantal hoekschoppen.

Kort voor de rust een hoekschop voor KVTD slecht getrapt door Valentin en in de voeten van onze jarige Cap Dimi komt, die op zijn beurt de bal naar Alex passt die met een onorthodoxe beweging de bal op het hoofd van Stijn krijgt die de bal maar binnen te koppen had.

1-1   was dan ook een logische ruststand.

Nog maar net uit de kleedkamers of KVTD stond opnieuw op achtervolgen. Na balverlies van Sander, slecht inspelen van Nico, slechte opstelling van onze verdedigers en aarzelend uitkomen van Jakob kon hun topschutter Reszczynski de 1-2 netten.

KVTD was niet aangeslagen en ging direct na de 1-2 opnieuw de aanval in met veel gretigheid en duelkracht.

Een mooie opening en dito pas van Nico zette Stijn alleen voor doel die mooi binnen knalde, 2-2.

Direct na de 2-2 een diepe bal van Bertem Leefdaal waar Sander hun spits foutief stopt en bijgevolg zijn 2de gele kaart pakt en dus rood.

Peter, onze coach, voert dan een aantal verschuivingen en wissels door om de 2-2 te verdedigen maar dit was zonder Alex gerekend. Als een duiveltje uit een doosje kapte hij een bertemse verdediger uit en schoot van ver staalhard binnen, 2-3.

Nadien hebben we onze voorsprong met man en macht verdedigd…. met een overwinning als gevolg.

Iedereen was en dol enthousiast over de mentaliteit, strijdlust die de spelers getoond hebben…..PROFICIAT.

Volgende week maken we de verplaatsing naar Borght-Humbeek….een ploeg met een stevige thuisreputatie…..men weze gewaarschuwd.

 

VK Linden – Eerste ploeg (17 Sep)

VK Linden kwam uit de startblokken zoals KVTD dit verleden week tegen Hoegaarden deed, namelijk met een 1-0 voorsprong na 2’.

Een verkeerd inschatten van een dieptepass en slecht dekken in de 16 meter werd ons al na 2 minuten fataal.

KVTD kwam de achterstand direct te boven en legde de 1ste 45’ zeer mooi voetbal op de mat.

Onze Cap Dimi bracht de score na 10’ al in evenwicht na een enig mooie assist van Valentin, trapte Dimi mmoi binnen.

VK Linden nog maar net bekomen van de gelijke stand mocht al terug naar de aftrap na een goal van Alexandre Marion, die met een afgeweken schot, KVTD op een 1-2 voorsprong bracht.

We kregen achteraf nog kansen via Valentin, alleen op de doelman af, een hoekschop van Dimi slecht weggewerkt door de lokale doelman maar Saki (Sander Vangoidsenhoven) kreeg de bal niet over de doellijn, Ilan die van ver probeerde maar zijn shot werd geweerd………..zeer veel druk naar voor met nog een aantal  kansen voor KVTD maar zonder succes.

We speelden voetbalistisch VK Linden helemaal weg maar konden de voorsprong niet uitdiepen en zoals meestal in het voetbal “wie de kansen niet afwerkt krijgt het deksel op de neus” en inderdaad in de 45’ kon VK Linden via een afvallende bal buiten de 16 meter de gelijkmaker binnen schieten.

De 2de helft werd gestart met veel vertrouwen, zeker gezien de 1ste helft, want VK Linden speelt alleen met lange ballen naar hun diepe spits. We waren al in minuut 70 als ze de 1ste keer 3 passes na mekaar gaven maar in voetbal telt enkel de uitslag 4-3.

VK Linden scoorde de 3-2 na een hoekschop waar Jakob (onze doelman) de bal niet ver genoeg wegwerkte en de spits van Linden de bal makkelijk kon binnen leggen. 5’ na de 3-2 stond het 4-2 na balverlies in ons middenveld en Saki liet iets teveel ruimte aan hun targetspits die in de korte hoek van kortbij binnen schoot.

15 min voor tijd maakte Valentin we op vrijschop de 4-3 maar verder dan dit doelpunt kwamen we niet.

KVTD heeft in de 2de helft het spel van VK Linden gespeeld namelijk met lange ballen en fysiek spel en dit duel konden we niet winnen. Hadden we het voetbal van de 1stehelft kunnen brengen in de 2de helft hadden we de 3 punten mee naar Tervuren genomen.

De ploeg met het beste voetbal heeft verloren en een gelijkspel had niet meer dan logisch geweest.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Bertem Leefdaal aanstaande zondag. Een ploeg die zeer veel potentieel heeft en al mooie resultaten heeft neer gezet de 1ste 3 wedstrijden.

Een moeilijk te bekampen tegenstander maar “moeilijk gaat ook” zeker als we met dezelfde mentaliteit als de afgelopen weken aan de aftrap veschijnen.

 

Eerste ploeg – Out Hoegaerden (9 Sep)

De 1ste thuiswedstrijd in 1ste Prov werd gespeeld tegen Hoegaarden, ook een promovendus.

De wedstrijd kon niet beter beginnen want na enkele minuten kopte Stijn Artois al een hoekschop van onze kapitein Dimi Delmotte tegen de touwen, 1-0.
KVTD ging door op zijn elan en bracht bij momenten zeer mooi en direct voetbal. Na een schitterende combinatie centraal op het middenveld en prachtig steekballetje van Stijn mocht Valentin Laklia, nog maar net overgekomen van Diegem, alleen op de bezoekende doelman afgaan maar hij kreeg de bal niet in doel.

Na deze kans kwam Hoegaarden opzetten en moest onze doelman Jakob Waité 2 maal goed tussenkomen om de aansluiter van de bezoekers te vermijden.

Iets voor de rust toverde onze Cap een wereldvoorzet uit zijn hoed waarop Alex Marion mooi inkopte maar zijn poging strandde op de paal
1-0 aan de rust

Na de rust hetzelfde beeld, een gretig en aanvallend KVTD. Valentin, die mooi aangespeeld werd door een zeer goed spelende Ilan Gewillig, schuin alleen voor doel maar hij trapte hoog over, hier had een voorzet naar Stijn of Dimi beter geweest.
10 minuten later dezelfde fase en Valentin twijfelde niet en knalde de 2-0 voorbij de bezoekende doelman. Hoegaarden kon ondertussen wel wat dreigen via stilstaande fases en lange ballen naar hun spits.

Een kwartier voor tijd doorsteekpass van Dimitri Meysmans, net ingevallen voor Ilan Gewillig, naar Valentin, puike prestatie van onze nieuwkomer trouwens, die enig mooi zijn tegenstrever uitkapte en Stijn op een presenteerblaadje de 3-0 aanbood.
Enkele minuten voor tijd kon Hoegaarden de 3-1 maken na concentratieverlies in onze verdediging die tot dan nog geen enkele steek had laten vallen en sterk stonden te verdedigen

Dit was ook meteen de eindstand.

Met een 4 op 6 hebben we onze start niet gemist en is deze overwinning een opsteken voor de volgende moeilijke wedstrijd aanstaande zondag in VK Linden. Deze ploeg geniet een stevige thuisreputatie.

FC Melsbroek – Eerste ploeg (3 Sep 2017)

Een verplaatsing naar Melsbroek is nooit makkelijk en gezien een voorbereiding met ups en downs waren er toch wat twijfels.

Het was een wedstrijd tussen de kampioen en vice-kampioen van afgelopen seizoen en een weerspiegeling van de  vorige wedstrijden (3-4 winst in Melsbroek en 2-3 verlies thuis) want het werd nu 3-3.

Melsbroek kwam snel op 1-0, na weliswaar een buitenspeldoelpunt, maar Ilan Gewillig herstelde snel het evenwicht met een kopbaldoelpunt na hoekschop van onze kapitein Dimi Delmotte.

De 1ste helft was volledig voor KVTD dat opnieuw, na assist van Dimi, via Stijn Artois op voorsprong klom. Nadien waren er nog open kansen voor Dimi en Stijn oog in oog met de lokale doelman.

1-2 was dan ook de verdiende ruststand.

Na de rust opnieuw hetzelfde beeld en opnieuw was het Ilan die met een mooi kopbaldoelpunt weer op assist van Dimi de 1-3 tegen de touwen kopte. Tom Stroobants,  in de spits in de plaats van de geblesseerde Alex Marion, ook nog helemaal alleen voor de doelman en had zomaar de 1-4 aan de voeten maar opnieuw was de doelman attent.

De laatste 25 min hadden we het fysisch moeilijker, want we hadden veel energie verbruikt tot dan, en kwam Melsbroek beter in de wedstrijd. Het werd dan ook snel 2-3 na een onterechte penalty.

Het was pompen of verzuipen en we streden met man en macht maar de  3-3 kwam er laat in de wedstrijd toch.

We kunnen terugblikken op een mooie wedstrijd, iedereen heeft gestreden tot de laatste min en misschien was het gelijkspel wel een juiste weergave van de wedstrijd maar het doet natuurlijk pijn als je op 20 min van het einde nog 1-3 voorstaat.

We kunnen alleszins met veel vertrouwen de wedstrijd van zaterdag tegen Hoegaarden tegemoet gaan maar het zal opnieuw met dezelfde mentaliteit en inzet moeten zijn en dan ben ik ervan overtuigd dat we de 3 punten kunnen thuis houden.