Actie goede doel: 8104x bedankt!


Onze #P1United actie is inmiddels afgelopen, en wat was het een succes! In totaal haalden we 8104 Euro op, en overtroffen hiermee ons doel van 7500 Euro! Op zondag 31 mei reikten wij een symbolische cheque uit aan S-Sport / Recreas, die deze uiteraard met veel plezier (en onder de indruk van het resultaat) in ontvangst nam.

Even terug naar het begin: op 1 mei trapten we de actie af. Met in totaal 17 ‘P1’ clubs (ploegen die uitkomen in de 1e provinciale reeks) hadden we beslist samen een actie op te zetten voor het goede doel. Een unieke samenwerking, aangezien we ervoor elkaar nog nooit (of bijna niet) gesproken hadden. Solidariteit in het voetbal dus, in tijden van (Corona) nood. We gaven meer informatie over de actie in een eerder artikel hier op de site.

Als actie hadden we het verhaal van een virtuele match verzonnen; we gingen het als ‘P1 United’ gezamenlijk opnemen tegen FC Covid-19. We stonden met 0-5 achter, omdat in eerste instantie de tegenstander ons verrast had, net zoals in het echte leven… Met de steun van de fans zouden we echter terug kunnen vechten, want per 250 tickets zou onze ploeg een goal gaan scoren. Fans konden de actie steunen door tickets te kopen a 5 Euro per stuk. We moesten dus in totaal 6 x 250 = 1500 tickets gaan verkopen om deze tegenstander te verslaan.

Bij aanvang van de actie hadden we geen idee of dit ons zou gaan lukken. We vlogen er echter vol vertrouwen in, en alle clubs hebben hun best gedaan om via alle mogelijk social media kanalen hun fans te activeren. De actie bereikte ook nationale media zoals HLN en Het Nieuwsblad.

En het werk werd beloond! Op vrijdag 29 mei, net voor het einde van de actie, viel de beslissende 6e goal: 6-5! En we gingen zelfs over het doel van 7500 Euro heen, en eindigden dus op 8104 Euro. Wat een succes!

De samenwerking smaakt ook naar meer. Als clubs hebben we tijdens de actie een zeer goede onderlinge relatie opgebouwd die we ook in de toekomst willen behouden. Als voetbalclubs hebben we allemaal met dezelfde zaken te maken, en kan het zeker helpen om regelmatig contact te houden. Samen zijn we immers sterker, dat heeft deze actie wel bewezen!

Grote dank aan alle ‘fans’ van KVTD die de actie ondersteunt hebben! Als gemeente stond Tervuren op nr1 qua aantal donaties, dus we hebben ons van een hele goede kant laten zien. Iets om trots op te zijn!

#P1United #Samensterk #SamentegenCorona