Aankondiging nieuwe jeugdvoorzitter


Groot nieuws vanuit de bestuurskamer! KVTD mag namelijk een nieuwe jeugdvoorzitter verwelkomen! Tom Spooren heeft deze rol tijdens het huidige seizoen uitstekend op zich genomen, maar het was bekend dat hij dit liefst tijdelijk wilde doen. Luc Cannoot zal nu de voorzittershamer van hem gaan overnemen. Luc heeft zeer veel voetbalervaring en is al eens eerder bij KVTD betrokken geweest. Dat was zo goed bevallen dat hij heel graag terug wilde komen. We mochten hem alvast een paar vragen stellen om hem beter te leren kennen:

Kun je kort je voetbalcarrière omschrijven als speler, trainer en bestuurder?

“Als speler is het heel gemakkelijk: Van klein tot eerste ploeg in Sterrebeek. Te traag om hoger te spelen maar al wel heel jong over het spelletje nadenkend. Mooi voorbeeld is dat ik al als zestienjarige in het eerste elftal speelde op libero (mijn idool was Beckenbauer).

Als trainer heb ik bij meerdere clubs gewerkt en op verschillende niveaus. RJ Wavre, SK Beveren en RWDM zijn een paar voorbeelden. Meest recent was ik als technisch directeur betrokken bij RSD Jette. Tijdens mijn trainerscarrière heb ik een heel fijn jaar bij KVTD vertoefd met Tom Verlinden (nu voorzitter KVTD) als adjunct-coach. Dat bleek een schitterende combinatie te zijn.”

Hoe zou je je band met KVTD omschrijven?

“Nauwe band want ik heb hier een heel fijne tijd gehad, maar ben met een absoluut onverzadigd gevoel weg gegaan. Ik had heel mooie plannen op middellange termijn, maar het liep toen anders, zoals dat wel vaker gaat in het voetbalwereldje. Ik heb wel de kameraden behouden die ik hier heb gemaakt, waaronder nog een aantal spelers van de huidige eerste ploeg maar vooral heb ik hier een vriend voor het leven gemaakt die ook nog een vent uit één stuk is en dat is Tom Verlinden. We hoorden of zagen mekaar niet dagelijks maar tussen ons is er iets écht en het is gewoon mega-super dat ik nu een functie naast hem krijg aangeboden om samen een heerlijk stukje vernieuwing aan KVTD toe te voegen.”

Wat is je motivatie om als jeugdvoorzitter bij KVTD aan de slag te gaan, en wat mogen de leden van je verwachten?

“Mijn motivatie is dat ik met KVTD een club vind waar ik als jeugdvoorzitter écht mijn ei kwijt kan qua jeugdopleiding én seniorenwerking binnen een ambitieuze amateurclub. En ook vooral dat KVTD tot nu toe hierin slaagt zonder het gezellige van een “familiale” club op te geven, wat superbelangrijk is om op termijn te blijven evolueren naar iets hoger en nog beter want: “Iedere persoon telt!”

Als we die slogan in gedachten houden en kunnen matchen aan een gezonde, gestructureerde en gefundeerde sportieve ambitie en opleiding dan wordt de sky the limit!

Onze leden mogen van mij eerlijkheid verwachten en ook veel empathie. Na de eerste aanspreekpunten die er zijn, zijnde jeugdtrainers, de coördinators en onze TVJO, staat mijn deur altijd open. Met een luisterend oor, een schouderklop en een aanmoediging, een analyse en een raadgeving, maar ook met een terechtwijzing voor ongepaste inmenging en vooral ook 100% steun aan àlle jeugdopleiders van U6 tot en met degenen bij de groten in postformatie, zonder de coördinators en TVJO te vergeten die mijn naaste medewerkers zullen zijn mét verantwoordelijkheid.

Ik kijk er al naar uit om bij KVTD te starten: Dees gaat heel fijn worden!”

 

Het enthousiasme druipt er duidelijk vanaf! Welkom bij KVTD Luc! We wensen je alvast zeer veel succes en plezier toe als jeugdvoorzitter!

Tevens willen wij Tom Spooren enorm bedanken voor zijn harde en goede werk als interim-jeugdvoorzitter!