Het Jeugdopleidingsteam

Binnen onze jeugdwerking staat de sportieve cel onder leiding van TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) Wesley Vanderheyden. We zijn trots op onze groep gemotiveerde trainers; Een goede mix van jeugd en ervaring die zich allen inzetten om onze jeugdspelers zo goed mogelijk op te leiden, volgens de missie en visie van onze club. De trainers worden aangestuurd door Wesley als TVJO, geflankeerd door Roger Geyns als coördinator voor de Boven- en Middenbouw, en door Eddy Rooms als coördinator Onderbouw.

FunctieNaamEmail
VoorzitterTom VerlindenVia Psd
GC + JeugdsecretarisLuc Van LombeekVia Psd
AdministratieLuc Van LombeekVia Psd
Technisch Directeur (TD)Erwin MeheusVia Psd
TVJOWesley VanderheydenVia Psd
AVJORoger Geynsroger.kvtervurenduisburg@gmail.com
Coördinator BB & MBRoger GeynsVia Psd
Coördinator OBEddy RoomsVia Psd
Coördinator PostformatieEddy RoomsVia Psd
Hoofd Talent ID & ScoutingMarcel VermeireVia Psd
Spelersondersteuning Sociale begeleiding (API)Kilian HerlantVia Psd
PloegTrainer
U6GBriek Sterckx & Matthias Giers
U7GSimon Müller & Ian Vandenplas
U8PKilian Timmermans & Liam Peeters & Huw Manship
U9PRune Moriau & Noah Dimbeko
U10PFabian Urbain & Liam Peeters
U11PBrend Verlinden & Rune Moriau
U12PRoger Geyns & Vince De Pau
U12GMart Lakeman
U13PStijn Artois
U15PErwin De Pau
U15GLucky Lenseclaes
U17PErwin Meheus
U17GKris Decoster
U21GEddy Rooms
FitnesscoachEddy Rooms
DoelmannenDavid Fillé

Opleiden met een doel

Waarom doen we wat we doen? Wat willen we bereiken?

We proberen onze opleiding elk jaar weer te verbeteren; we kijken terug naar het afgelopen seizoen en willen sommige dingen blijven doen, andere dingen anders doen en nieuwe dingen toevoegen. Doen we dit voor ons label (we hebben momenteel 2 sterren voor de kwaliteit van onze opleiding)? Nee, niet in eerste instantie. Het label is een waardering van onze opleiding, maar niet een doel. Doen we dit enkel om de kinderen ‘van de straat te houden’ en wat plezier te geven op het veld? Nee ook niet, hoewel plezier altijd de basis is (zonder plezier zal iemand niet voetbal blijven spelen), maar niet het voornaamste doel van de opleiding.

We hebben eigenlijk vooral 1 doel als jeugdwerking en dat is om uiteindelijk spelers zo compleet mogelijk (als voetballer) af te leveren aan onze seniorenploegen met de ultieme ambitie om een aantal eigen jeugdspelers in onze eerste ploeg te zien spelen.

Dat is niet zo gemakkelijk. Vergis je niet in het niveau van amateurvoetbal op P niveau. Bij de senioren komen alle leeftijden bij elkaar, van jong (onder 20) tot oud (boven 30) en zijn er elke week slechts 11 plaatsen beschikbaar in de ploeg. Als jeugdspeler kom je daar dus niet zomaar tussen. Uiteindelijk zullen slechts enkele KVTD-jeugdspelers dat niveau gaan bereiken, maar door de kwaliteit van de jeugdwerking te verbeteren willen we dat aantal zo groot mogelijk maken.

Vandaar dat we investeren in onze technische cel, dat we opleiden met een visie, we veel op techniek trainen, aandacht geven aan aannemen en schieten met de juiste voet, dat we van achteruit opbouwen en geen lange ballen spelen, etc. Het is allemaal vanuit de visie om betere spelers op te leiden. Dit is ook goed om te weten als ouder.

Als ouder wil je op zaterdag je kind misschien het liefste zien winnen of een goal zien maken, maar als club (trainer, coördinator, bestuur) kijken we verder dan die ene zaterdag. Gaan de spelers vooruit? Zien we in de match terug waar we op trainen? Wat kan nog beter gaan? Vandaar dat we ook vaak zeggen dat winnen niet het belangrijkste is. Uiteraard wil dit niet zeggen dat we willen verliezen… Er moet ‘grinta’ zijn, een speler moet willen winnen. Maar wel met verzorgd spel en volgens de visie van de club. En dit geldt in principe zowel voor onze regionale als provinciale ploegen. Ook in een regionale ploeg kun je je immers blijven ontwikkelen en alsnog in een provinciale ploeg komen; we hebben daar genoeg voorbeelden van.

Door vroeg te beginnen en eenzelfde lijn aan te houden binnen de hele jeugdwerking, zullen kinderen makkelijker kunnen doorstromen naar oudere ploegen en uiteindelijk betere voetballers worden.

Je kunt het denken wij vergelijken met school; vanaf de lagere school word je eigenlijk al voorbereid en opgeleid voor je latere carrière als volwassene. Zo is het bij voetbal ook.

Ik hoor u denken: “Nemen ze het niet een beetje te serieus daar?”. We zijn zeker geen Anderlecht of Club Brugge, dat weten we ook. Maar op elk niveau kan serieus gewerkt worden en kun je doelen nastreven. We steken als vrijwilligers veel tijd in de club en willen dit goed en serieus doen. En zoals hierboven al uitgelegd, is voetbal spelen op P amateurniveau niet te onderschatten. Veel spelers zullen dat niveau nooit halen. We moeten wel serieus met onze opleiding bezig zijn om jeugdspelers in onze eerste ploeg te krijgen. Maar tegelijkertijd blijft voetbal een hobby en staat plezier voorop. Een hobby, maar zoals een Nederlandse journalist ooit zei: “Voetbal is de belangrijkste bijzaak”! 

Feedback is altijd welkom, mail naar communicatie@kvtervuren.be.