2017-2018: de splitsing…….???


Unknown

 

Sinds dit seizoen werden in de provincie Brabant de reeksen in provinciale opgesplitst in een nederlandstalig verbond VFV en een franstalig verbond ACFF.

De brusselse ploegen hebben/hadden de keuze tussen beiden en enkel FC Haren en Ritterclub Jette hebben gekozen voor de VFV.

Enkel in P1 werd deze opsplitsing nog niet doorgevoerd dit seizoen maar deze komt er aan voor het seizoen 2017-2018.

 

Wat betekent dit nu voor KVTD :

In P1 spelen er momenteel 9 nederlandstalige en 7 franstalige ploegen dit betekent voor de VFV zowieso 6 stijgers vanuit P2 (de 1ste 3 van de 2 reeksen) naar 1ste Prov.

Er kunnen nog bijkomende stijgers uit P2 zijn indien :

–          de kampioen en/of de daler (slechts 1 daler dit seizoen) nederlandstalig zijn (zeker 1 bijkomende stijger want Bierbeek/Kampenhout/Hoeilaart spelen kampioen en als daler is het Butsel of Grez-Doiceau)

–          nummer 2 en 3 in P1 spelen eindronde tegen barragisten uit Nationale (dit zijn zowieso ook 2 nederlandstalige ploegen)

–          we moeten ook rekening houden met dalers uit nationale want die kunnen het aantal in P1 ook beinvloeden (Betekom staat vandaag in de 3de Amateurklasse op een degradatieplaats waardoor er een plaats minder zou vrijkomen in P1)

Als we als KVTD zijnde de promotie willen afdwingen en we willen zekerheid moeten we bij de 1ste 3 van onze reeks eindigen zo niet hangen we af van de resultaten van andere ploegen.

Uit de resultaten van de afgelopen weken is gebleken dat spelers en trainers hard werken om tot de laatste speeldag mee te doen voor de prijzen.

Heel KVTD wenst hen nog veel succes toe in de laatste rechte lijn naar P1