2 sterren label voor onze club


footpass-copie@2x

 Na 3 seizoenen met de jeugdploegen in Provinciale reeksen te hebben gespeeld was het dit seizoen noodzakelijk om ons Provinciaal Label weer te vernieuwen. Dit gaat gepaard met in eerste instantie met een volledige beschrijving van onze clubstructuur, zowel op bestuur vlak als op sportief vlak. Daarnaast gebeuren er controles door auditeurs die wedstrijden van onze ploegen bezoeken, onze trainers aan het werk zien en tijdens diverse gesprekken hun licht over andere zaken laten schijnen. Dit alles wordt samen gevat in een rapport waar een aantal aanbevelingen in staan, maar waar ook een waardering in sterren wordt gegeven aan de volledige werking.

Bij de vorige audit hadden we heel wat werkpunten mee gekregen. Samen met de TVJO, het jeugdbestuur, het hoofdbestuur, de trainers en de vrijwilligers hebben we deze punten over drie seizoenen zo goed mogelijk proberen te verbeteren en aan te passen. Sommige punten hebben spelers en ouders aan zichtbaar kunnen ondervinden, andere punten zijn achter de schermen verbeterd.

Het resultaat van deze verbeteringen is duidelijk terug gekomen in het verslag van de audit van dit seizoen. Er zijn stappen gemaakt, maar uiteraard zijn er weer andere uitdagingen toegevoegd. Maar het eindresultaat is dat we de volgende 3 seizoenen onze jeugd ( U6 t/m U21 ) ook weer in de Provinciale reeksen kunnen laten evolueren en dit kunnen uitdragen door het 2-sterren label van Foot Pass. We kunnen dus blijven verder bouwen aan de uitwerking van een kwalitatieve jeugdopleiding die haar doelstelling blijft behouden : het laten doorstromen van jeugdspelers naar de eerste ploegen P2 en P4.

Bij deze willen we niet alleen iedereen die hier aan heeft meegewerkt bedanken, maar ook de spelers en ouders bedankt voor het vertrouwen in de jeugdopleiding van KV Tervuren-Duisburg.

 

De brief van Voetbal Vlaanderen >>hier<<