U12P


Over de ploeg:

Dag Iedereen. Mogen wij ons voorstellen: de provinciale U12 seizoen 2018/2019. Enkel Ilyas en onze afgevaardigde ontbreken op de foto maar we maken er later nog wel eentje.

Trainen doen we op maandag en woensdag te Duisburg overwegend volgens de COGI-trainingsmethode. Deze methode bestaat erin om brein-centraal te leren voetballen (voetballen doe je immers met je hoofd), te weten wat je met de bal gaat doen vooraleer deze te krijgen, met de juiste voet in te spelen op de juiste voet van de medespeler, en veelvuldig gebruik te maken van de sensebal om balgevoel en tweevoetigheid te bevorderen. Sneller en slimmer spelen is ons objectief.

Om een goed idee te krijgen van hoe wij trainen, kan dit kort filmpje op het KVTD Youtube kanaal bekeken worden.

Tijdens de wedstrijden is de opdracht om snel uit te voetballen (keeper trapt nooit uit vanuit de hand), de bal in eigen rangen te houden en zo efficiënt mogelijk naar doel op te rukken. Vrijschoppen en hoekschoppen geven we (snel) kort en de bal mag nooit blindelings worden weggetrapt. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om grotere en steviger tegenstanders het hoofd te bieden. Het seizoen is pas begonnen maar het begint reeds aardig te lukken waarop we best een beetje fier zijn.

Kom maar eens een kijkje nemen als je ons beter wil leren kennen!

Seizoen 2018-2019

RoosterPlaatsDagUur
TrainingenSchonenboom
Schonenboom
Woensdag
Vrijdag
18u
18u
ThuiswedstrijdSchonenboomZaterdag13u

Kalender (voorlopig)